Index Vakbarát Hírportál

Egervári etikaórán szidta Sousát

2012. február 24., péntek 10:14

Távollétében edzőkurzuson mentek neki a Videotont irányító Paulo Sousának. A FourFourTwo értesülései szerint a szövetségi kapitány Egervári Sándor, és az A licenszes tanfolyamok vezető instruktora, Varga István támadták a portugál edzőt.

A Videoton és szakmai partnere, a Puskás Akadémia, vagyis volt munkahelye szapulásában az úgynevezett A licenszes tanfolyamok vezető instruktora, Varga István járt az élen a hallgatók egybehangzó állítása szerint. Többen utaltak arra is, hogy Varga főnöke, Mezey György véleményét tolmácsolta. Varga nemrég csaknem egy egész előadást szentelt annak, hogy Paulo Sousa ellen hangolja a fiatal trénereket.

„Mint mondta, össze kell fognunk, hogy eltávolítsuk őt a magyar futballból” – árulta el a FourFourTwo-nak a tanfolyam egy neve elhallgatását kérő hallgatója, amit más résztvevők is megerősítettek.

A szövetségi kapitány, Egervári Sándor is feltűnően egy véleményen van az edzőképzést irányító Mezey Györggyel, különösen a volt és jelenlegi Vidi-játékosok szerepeltetése, valamint a fehérvári klub új vezetőedzője, Paulo Sousa megítélése ügyében. Egervári már többször is bírálta Sousát, viszonyuk odaáig fajult,  hogy Sousa nem fogadta az őt a médiában folyamatosan kritizáló kapitány kézfogását, amikor véletlenül összefutottak a repülőtéren. Az esetet Egervári tárta a nyilvánosság elé, nyilatkozatháború lett a dologból.

A közelmúltban zajlott A licenszes edzői tanfolyam előadójaként információink szerint Egervári maga is szúrós megjegyzéseket tett a portugálra az edzői etikáról szóló előadása közben.

Rovatok