Index Vakbarát Hírportál

Messi-tripla és nagy meccsek ádáz riválisok között: német-francia 1-2, angol-holland 2-3

2012. február 29., szerda 23:21

Rengeteg barátságos meccset játszottak szerdán szerte a világon, akadt néhány nagy rangadó nagy eredményekkel, és Lionel Messi újra rúgott egy mesterhármast, csak most nem a Barcelona, hanem Argentína mezében.

Szerdai eredmények:

Spanyolország-Venezuela 5-0

Anglia-Hollandia 2-3
Svájc-Argentína 1-3
Ausztria-Finnország 3-1
Horvátország-Svédország 1-3
Görögország-Belgium 1-1
Németország-Franciao. 1-2
Észak-Írország - Norvégia 0-3
Szlovénia-Skócia 1-1
Olaszo.-Egyesült Államok 0-1
Lengyelország-Portugália 0-0
Írország-Csehország 1-1
Wales-Costa Rica 0-1
Montenegró-Izland 2-1
Izrael-Ukrajna 2-3    
Tunézia-Peru 1-1
Románia-Uruguay 1-1
Luxemburg-Macedónia 2-1
Málta-Liechtenstein 2-1
Törökország-Szlovákia 1-2
Dánia-Oroszország 0-2
Grúzia-Albánia 2-1

A dél-amerikaiak Svájcba utaztak, és a hajrában győztek 3-1-re. Messi az első félidőben szép kényszerítő után szerzett vezetést, majd a szünet után a Baselből megismert Shaqiri ritka brutálisan lőtte ki a bal felső sarkot.

Iksznek nézett ki a meccs, de a 88.-ban Messi labdát kapott a középpályán, megindult, és már csak a gólvonal mögül tudta kiütni a lécről lepattanó labdát az utolsó védő. A világ legjobbja belőtt még egy jogos büntetőt is a hosszabbításban.

Brémában Németország a nagy rivális Franciaországot fogadta, és kapott ki váratlanul, 2-1-re. Laurent Blanc megfiatalított csapata egészen ügyesen futballozva szerezte a két gólt, mindkét asszisztot a jobbhátvéd Debuchy adta. Első tökéletes labdáját Giroud, a másodikat - némi ügyetlenkedés után - Malouda rúgta be közelről.

A tartalékos németek csak a hosszabbításban tudtak szépíteni Cacau góljával, de még ennek is örülhetnek, mert 20 év után rúgtak gólt a franciáknak. Annak kevésbé, hogy már 25 éve nem győzték le őket.

Őrületes meccset játszott a Wembley-ben Anglia, szintén nagy ellenféllel, Hollandiával. A vb-döntős a második félidőben két perc alatt kettőt lőtt, így a 60.-ra Robben és Huntelaar találatával elhúzott.

A hazaiak a 85.-ben szépítettek Gary Cahill góljával, majd túl a rendes játékidőn Ashley Young egyenlített közelről, szép akció végén.

Mégsem ünnepelhetett a hazaiak megbízott szövetségi kapitánya, Stuart Pearce, mert Robben lőtt még egy klasszikusan rá jellemző gólt: a tizenhatoson belül visszavette, és ballal becsavarta a labdát. Bár kicsit megpattant, remek lövés volt. A vége 2-3.

Az olaszok is kikaptak, otthon, az Egyesült Államoktól, 1-0-ra, a gólt Dempsey szerezte.

Az Európa-bajnok és világbajnok spanyolok viszont győztek, sima 5-0-lal küldték haza Venezuelát. Iniesta és David Silva a szünet előtt talált be, majd a válogatottba közel öt év után visszatérő Roberto Soldado élete harmadik válogatott meccsén mesterhármast vágott úgy, hogy egy büntetőt közben elhibázott.

A negyedik gólt egészen káprázatosan kijátszották rá, íme:

Rovatok