Index Vakbarát Hírportál

Guardiolát akarja Abramovics a Chelsea-be

2012. március 5., hétfő 10:55

A Mirrorfootball szerint a Chelsea tulajdonosa, Roman Abramovics a Barcelonát vezető Pep Guardiolát szeretné a kirúgott André Villas-Boas helyére.

Villas-Boas 257 napig volt a Chelsea menedzsere, a szombati, West Bromvichtól elszenvedett vereség másnapján megváltak tőle. A szezon végéig eddigi segítője, Roberto Di Matteo viszi a csapatot. Az angol sajtó szerint Abramovics biztosan megkeresi Guardiolát, hogy nyártól vegye át a Chelsea irányítását. A Barcelona-edzőt megszerezheti, ha meg tudnak állapodni a fizetésében, Guardiola mindig csak egy szezonra köt szerződést csapatával, csak az ő döntésén múlik, meddig marad a Barcánál.

A leigazolható trénerek között José Mourinho neve is felmerült, a jelenlegi Real Madrid-edző nemrég Londonban vásárolt lakást, állítólag azért, mert visszatérne korábbi csapatához, amit 2007-ben hagyott ott.

A Dortmunddal Bundesligát nyerő Jürgen Klopp neve is szóba került, de Abramovics egyértelműen Guardiolára pályázik, hogy megvalósítsa vízióját, és a Chelsea legyen a „Barcelona kék mezben”.

Rovatok