Index Vakbarát Hírportál

7-1-re nyert a Barca, 8 között az APOEL is

2012. március 7., szerda 23:46

Egészen könnyedén intézte el a Barcelona a Bayer Leverkusent BL-nyolcaddöntő visszavágón, szerdán: 7-1.

Lionel Messi lett az első, aki egy BL-meccsen öt gólt lőtt. Az első elegánsan alázó emelés volt ziccerben, a másodiknál 15-ről kilőtte a jobb alsó sarkot. A szünet után újra guruló labdából nyesett egyet a kapus fölött, csak most jobbal, majd egy kapusról lecsorgó labdát gurított be nullszögből.

A harmadik és a negyedik között lőtte első BL-gólját Tello, aki beállása után percekkel, második érintésre talált be. A balszélső szerezte a hatodikat is, majdnem pontosan ugyanúgy, mint az elsőt: jobbal célozta meg a bal alsót, csak a kapus most bele tudott kapni a labdába, nem nézett ki olyan szép gólnak, mint korábbi találata.

Úgy tűnt, lenyugodtak a kedélyek, de Keita a hajrában még jól adott vissza egy labdát Messinek 20-ra, az argentin néhány lépés után 16 méterről ezt is a jobb alsóba csavarta.

Az utolsó négy gólt ráadásul Xavi és Iniesta nélkül érte el a Barca, mert a harmadik találat után mindkettőjüket gyorsan lekapta Pep Guardiola edző.

A meccsnek viszont nem volt vége, a Leverkusen az utolsó percben megszerezte a becsületgólt, nem is akármilyet: remekül kipasszolgatták Bellarabira, aki aztán jobbal csavart balról a hosszú oldalhálóba. Igen szép gól volt, Guardiola is bólintott, majd összeölelkeztek a németek edzőjével.

A vége 7-1, összesítve 10-2, a Barcelona negyeddöntős a Bajnokok Ligájában, Messi 12 góllal vezeti a sorozat góllövőlistáját. Tavaly ennyivel lett a gólkirálya, most még két meccse biztosan lesz.

A nap másik mérkőzése nem volt ennyire látványos, de a vége sokkal izgalmasabb lett. Az APOEL a Lyon ellen a 10. percben vezetést szerzett Gustavo Manduca góljával, és ledolgozta az első meccsen összeszedett minimális hátrányt.

Később még voltak helyzetei, de hosszabbításra került a sor, amiben a Lyon volt a jobb, ráadásul a 115.-ben a gólszerzőt második sárgával - az elsőt a gólörömért kapta - kiállították. A franciák nyomtak, de gólt nem tudtak lőni, jöhettek a tizenegyesek.

Hőssé Kiotisz, a hazaiak kapusa vált: már a második vendégbüntető, Lisandróé is csak a kapus hátáról pattant be, majd Lacazette és Baston kísérletét egyaránt balra vetődve védte. Mivel mezőnyjátékosai közül senki nem hibázott, megnyerték a tizenegyespárbajt 4-3-ra, és 1-1-es összesítés után szétlövéssel első ciprusi klubként a BL legjobb nyolc csapata közé jutottak. Sőt, semilyen európai kupa negyeddöntőjében nem volt még ciprusi, eddig.

Bajnokok Ligája, nyolcaddöntő, visszavágók

FC Barcelona (spanyol)-Bayer Leverkusen (német) 7-1 (2-0)

gól: Messi (25., 43., 50., 58., 84.), Tello (55., 62.), illetve Bellarabi (91.)

Továbbjutott: az FC Barcelona kettős győzelemmel, 10-2-es összesítéssel.

APOEL (ciprusi)-Olympique Lyon (francia) 1-0 (1-0, 1-0, 1-0) - 11-esekkel 4-3

gól: Manduca (9.)
piros lap: Manduca (115., APOEL)

Továbbjutott: az APOEL 1-1-es összesítéssel, 11-esekkel.

Rovatok