Index Vakbarát Hírportál

Dzsudzsák passzából egyenlített a Dinamo a CSZKA elleni moszkvai rangadón

2012. március 9., péntek 10:17 | aznap frissítve

A szélső magyar idő szerint péntek délelőtt 11-kor bemutatkozott a Dinamo Moszkvában. Edzője kezdőként számított rá a CSZKA Moszkva elleni városi rangadón.

„Edzőnk, Szergej Szilkin közölte, hogy az első perctől számol velem. A délutáni edzés után behívatott, és elmondta, mit remél tőlem. Nem titkolta, a szurkolókhoz hasonlóan ő is bizakodva várja a bemutatkozásomat, de nem kér másra, csak arra, hogy azt nyújtsam, amire képes vagyok. Nem pakolt rám semmilyen terhet, nem akart újat mutatni nekem, nem jött azzal, hogy mi mindent vár tőlem. A bizalmát mégis érzem, és ez megnyugtató" - kezdte Dzsudzsák a Nemzeti Sportnak.

Sajnálja, hogy a hétfői, Anzsi elleni bajnokin nem játszhatott, de valószínű, az a vereség megkönnyítette a helyzetét. „Megjegyzem, ha nyerünk, megértettem volna, hogy Szergej Szilkin nem változtat a győztes csapaton. Bár a Dinamo sokat fizetett értem, elsőbbséget senkivel szemben sem élvezek, ugyanúgy meg kell küzdenem a lehetőségért, mint a társaimnak. Ez így van rendjén, még akkor is, ha azért igazoltam ide, hogy a lehető legtöbbet játsszam."

Dzsudzsáknak egy percig sem jutott eszébe az Anzsi elleni meccs alatt, hogy jobb lett volna maradni. Még akkor sem vágyott vissza, amikor kiderült, hogy a korábban általa nagyra tartott Guus Hiddink lesz a mahacskalaiak új edzője. „Korábban is elmondtam, most is készséggel elismerem, hogy örömmel dolgoznék vele, de az élet másképp hozta. Sebaj, egyszer talán összehoz minket a sors."

Jegyzőkönyv

CSZKA Moszkva - Dinamo Moszkva 1-1 (1-0)
Luzsnyiki-stadion
v.: Vilkov
CSZKA: Csepcsugov - A. Berezuckij, V. Berezuckij, Ignasevics, Sennyikov - Musa, Vernblum, Seku Oliseh (Tosic, 63.), Mamajev (Necid, 83.), Keisuke Honda (Aldonyin, 46.) - Doumbia
Dinamo: Berezovszkij - Uilksir, Leandro Fernandez, Granat, Lomics - Szamedov (Kuranyi, 46.), Juszupov (Szapeta, 77.) , Szemsov, Dzsudzsák - Voronyin, Kokorin
gól: Doumbia (3.), illetve Szemsov (75.)

Doumbia már a harmadik percben vezetést szerzett a hazaiaknak, Honda passza után emelte át Berezovszkij kapust. A kesztyűben játszó Dzsudzsák saját tizenhatosa előtt kézzel beleütött a labdába, sárgát kapott a 22. percben.

A színvonal az első fél óra után talán egy kicsivel jobb volt, mint egy Honvéd-Vasason. A magyar szélsőt nem igazán keresték, a jobb szél sokkal aktívabb volt, Voronyinnak minden labdába bele kellett érnie.

A szünet előtt nem sokkal jöhetett volna az újabb hazai gól, de Musa elbénázta. Tökéletes ütemű kiugratás után elfektette a kapust, de valamiért nem lőtte az üres kapuba a labdát, hanem csinált még egy cselt az érkező védő előtt. Ennél viszont elesett, ráadásul bele is sérült.

Az addig is főszereplő Voronyin a tizenhatoson belül mellel vette le a labdát, de nagy kavarodás után ennek is esés lett a vége, ennyi volt a kifejezetten unalmas első félidő, a nyolcvanezres Luzsnyikiban saccra kb. húszezren lehettek, rájuk legalább ezer rendőr jutott.

Edzője elégedett volt a játékával

"Egyetlen játékost sem lehet önmagában értékelni, sok minden függ attól, az egész csapat hogyan teljesít. Az első félidőben és a második elején kevés labdát kapott, inkább középen erőltettük a támadásokat. Aztán a végén meg tudta mutatni mire képes, milyen jó bal lába van. Elégedett vagyok a bemutatkozásával, hiszen ne feledjük, gólpasszt is adott" - nyilatkozta a találkozó után Szergej Szilkin.

A második félidőre Kuranyi is beállt a Dinamóba. Nem vette fel időben a cipőjét, úgyhogy nem tudott rögtön beállni. Ahogy azt előre megígérték neki, Dzsudzsák végezhette el a szabadrúgást 35 méterről, de kifejelte egy CSZKA-s védő. Szemsov nyújtott lábas becsúszása az angol bajnokságot idézte. Piros helyett sárgát kapott.

Dzsudzsák az 54. pecben szögletet rúgott, de a labdát lehúzta Csepcsugov kapus. Két perccel később Szemsov tette ki Kuranyinak, de a kapusba lőtt, ráadásul lesről. Ignasevics szabadrúgásába nézett bele Szemsov. Jobban járt volna, ha előtte kiállítják.

A magyar szélső kétszer egymás után próbálkozott beadással, de labdája mindkétszer megakadt egy védőben. Éledezett a Dinamo, Dzsudzsák szögletét Juszupov lőtte rá tizenhétről, de Csepcsugov másodszorra biztosan fogta. Kuranyi beállásával egyértelműen felpörgött a Dinamo játéka, a 67. percben is ő pörgette fel a labdát Voronyinnak, aki kapásból, nem sokkal lőtt a kapu mellé.

75. percben jött az egyenlítés, Dzsudzsák gólpasszt adott. Jött a szokásos beadás a bal szélről, Szemsov érkezett középen, tizenkét méterről fejelt a kapuba. Kifejezetten szép, tudatos akció volt.

A második félidő egyértelműen a Dinamóé volt, a CSZKA-nak gyakorlatilag helyzete sem volt. Dzsudzsák is feljavult, társai végre keresik a labdákkal. A vége 1-1 maradt.

Itt a vége, 1-1. A második félidőben lényegesen feljavult a magyar szélső játéka, ehhez az is kellett, hogy több labdát kapjon. Voltak veszélyes beadásai, gólpassza önmagáért beszél.

A CSZKA ezzel a döntetlennel öt pontra közelítette meg a vasárnap játszó Zenitet, Dzsudzsákék pedig héttel vannak lemaradva Husztiék mögött. Ez az eredmény leginkább a negyedik Szpartaknak jó, akik hétfőn játszanak az Anzsival.

Rovatok