Index Vakbarát Hírportál

Jogos volt a 2. sárga, butaságot csináltam

2012. március 11., vasárnap 12:52

Szalai Ádám, a Mainz csatára elismerte, jogosan állították ki a Nürnberg elleni szombati német bajnoki 84. percében. A másfél éves sérülésből felépülő magyar válogatott futballista második meccsét játszhatta volna végig sérülése után, de egy tizenhatoson belüli műesésért megkapta második sárgáját.

"Jogos volt a második lap, butaságot csináltam. Ahelyett, hogy passzoltam volna, a kapussal kerestem a kontaktust, feldobtam magam. Az bosszant a legjobban az egészben, hogy rossz döntést hoztam a kapu előtt" - ismerte el a csatár (a videón 3:55-től).


Kenyeres Imre és Csábi József, az MLSZ szakmai stábjának két tagja a helyszínen nézte végig a 2-1-es mainzi győzelemmel véget ért bajnokit. Kenyeres szerint tizenegyest kellett volna adni a Mainznak, nem pedig kiállítani a futballistát. "Szalai Ádám a szokásos vehemenciával vetette bele magát a küzdelembe, megharcolt a labdákért, sokat ütközött a védőkkel. A hajrában egy kontra végén került helyzetbe, megpróbálta eltolni a labdát a kapus mellett, majd elesett. A játékvezető szerint feldobta magát, én viszont úgy láttam, szabálytalanság történt, és tizenegyesnek kellett volna következnie" - mondta az MLSZ honlapjának.

A Mainz a győzelmével feljött a tizenegyedik helyre a Bundesligában.

Rovatok