Index Vakbarát Hírportál

A Bayern 7-essel indult a BL-döntőnek, az Intert a 92.-ben buktatta ki a Marseille

2012. március 13., kedd 23:24

Nagy meccset játszott, hétvégi bajnokija után sorozatban másodszor lőtt hét gólt a Bayern München, és jutott a Bajnokok Ligája legjobb nyolc csapata közé szerdán az Intertől kikapó Marseille-jel együtt.

A németek rendesen elintézték az első meccsen 1-0-ra győztes Baselt: Robben már a 11. percben kiegyenlítette a hátrány, majd még a szünet előtt jött Thomas Müller és Mario Gomez gólja, az után a csatár mesterhármasa a holland duplázásával befejezve.

Gomez így összesen négyet, csak eggyel rúgott kevesebbet, mint Messi múlt héten a Bayer Leverkusennek.

A németek szenzációsan futballoztak, és a 7-1-gyel továbbra is harcban vannak a hazai BL-döntért: a finálé május 19-én Münchenben lesz. Rekordot is döntöttek, a BL kieséses szakaszában ilyen nagyon még senki nem győzött.

Gomez beállított egy csúcsot, mégpedig jelenlegi edzőjéét, Jupp Heynckesét: a tréner lőtt legutóbb négyet a Bayern színeiben BL-, illetve BEK-meccsen, 1975-ben.

Milanóban a münchenivel szemben hihetetlenül drámaian alakult az Inter-Marseille nyolcaddöntő. A mérkőzés pocsék volt, már-már nézhetetlen. Az olaszok az első tíz percben két ziccert rontottak, előbb Sneijder, majd Milito hibázott, a franciáknak egyetlen fejesük volt - Julio Cesar védte - a 75. percig.

Úgy tűnt, a franciák simán kihúzzák a 0-0-t, amivel az első meccs 1-0-ja miatt továbbmentek volna, de negyedórával a lefújás előtt Milito szó szerint talált egy gólt. Az Internek harmadik próbálkozásra sikerült berúgnia, az argentin négy méterről szenvedte be úgy, hogy még Mandanda kapus is beleért.

A 92.-ben már mindenki belenyugodott a hosszabbításba, kivétel a csere Brandao. Egy vaktában felrúgott labdát Lucio nem fejelt el, így a hátvéd hibája után az a csatár hátára, onnét melléje pattant, és 14 méterről a bal alsóba rúgta a labdát.

Az Internek a maradék percben kettőt kellett volna szereznie, és a középkezdés utáni támadás végén büntetőhöz jutott. Pazzinit húzta el Mandanda, az olaszok tizenegyest, a vendégkapus második sárgát és pirosat kapott. Pazzini bevágta a büntetőt, de ebben a pillanatban a bíró lefújta a meccset.

Az Inter így 2-1-re nyert, de idegenben lőtt góllal, 2-2-vel a Marseille jutott tovább a negyeddöntőbe.

Bajnokok Ligája, nyolcaddöntő, visszavágók:


Inter (olasz)-Olympique Marseille (francia) 2-1 (0-0)

gól: Milito (75.), Pazzini (96.)  illetve Brandao (92.)
kiállítva: Mandanda (93., Marseille)
Továbbjutott: a Marseille, 2-2-es összesítéssel, idegenben lőtt góllal.

Bayern München (német)-Basel (svájci) 7-0 (3-0)

gól: Robben (11., 81.), Müller (42.), Gomez (44., 50., 61., 67.)
Továbbjutott: a Bayern, 7-1-es összesítéssel.

Rovatok