Index Vakbarát Hírportál

Ez a gól még Messitől is sok volt

2012. március 17., szombat 22:13

A Barcelona jó formában várhatta a Sevilla elleni idegenbeli bajnokit, legutóbbi négy meccsüket megnyerték.

A 18. percben Xavi szerzett vezetést szabadrúgásból, miután Adrianót (ő játszott a májátültetés miatt hiányzó Abidal helyett) rúgták fel csúnyán a tizenhatos előtt. Bal oldalról, jobbal csavart a rövid felsőbe, Palop csak beleütni tudott a labdába.

Nem sokkal később jött az újabb barcelonai gól, Messi gyönyörű mozdulattal duplázta meg az előnyt. Iniestától kapott remek labdát, egy védőt köténnyel etetett meg, aztán a már-már szokásos emeléssel verte meg a tehetetlen Palopot. A labda pont behullott a hosszú felsőbe. Ez volt Messi 150. bajnoki gólja a Barcelonában.

A végig bizonytalan Piqué aztán majdnem összehozott egy gólt a Sevillának. Érthetetlenül hagyta a labdát Valdésnak, Navas megelőzte, de fejese végül a kapufát találta el.

A második félidőben nem erőltette meg magát a Barcelona, a Sevillának több helyzete is volt, de gólt nem tudott szerezni. A 72. percben Iniesta lőhette volna a vendégek harmadik találatát, amikor Messi indítását pöckölte egy lövőcsel után a kapu mellé. Hat perccel a rendes játékidő vége előtt Manu szépíthetett volna, de a végére maradt a 2-0.

A Barcelona ezzel hét pontra feljött a vasárnap játszó Real Madrid mögé.

Primera División, 27. forduló

Sevilla-FC Barcelona 0-2 (0-2)

gól: Xavi (18.), Messi (25.)

 

Rovatok