Index Vakbarát Hírportál

Botrányba fulladt és félbeszakadt Megyeriék meccse

2012. március 18., vasárnap 23:06 | aznap frissítve

A bajnokságot négy ponttal vezető Olympiakosz a Panathinaikosz vendége volt vasárnap este a görög bajnokság 25. fordulójában. A görög Fradi-Újpest a várakozásoknak megfelelően botrányosan kezdődött, és botrányos véget is ért.

A mérkőzés jelentős késéssel kezdődött. Az 50 ezer Pana-drukker a lelátókon görögtüzeket gyújtott, a szünetben aztán elszabadultak az indulatok. A félidőben 60-70 álarcos támadott a nagy számban felvonult rendőrökre, székeket és pirotechnikai eszközöket dobáltak rájuk, három rendőr súlyosan megsérült, több tucat embert letartóztattak, írja az nso.hu.

A második félidőben a listavezető Dzsamel Abdount góljával szerezte meg a vezetést. A pályán is feszült volt a hangulat, a játékvezető, Tassos Kakos számtalan sárga lapot osztott ki, a lelátón pedig újabb balhé kerekedett, fáklyákat, petárdákat dobáltak a pályára, végül a mérkőzés 82. percében a bíró úgy döntött, hogy félbeszakítja a játékot, és lefújta a meccset.

A görög sajtó szerint a Panathinaikosz jelentős büntetésre, és pontlevonásra számíthat, ami a bajnokság sorsát is megpecsételheti. A vendégek kapujában Megyeri Balázs állt, a Panathinaikoszban Rudolf Gergely nem lépett a pályára.

Rovatok