Index Vakbarát Hírportál

Ha Messi nem, Sanchez és Pique fejezi be

2012. március 24., szombat 20:05

Hozta a kötelezőt a Barcelona, és 2-0-ra legyőzte a Real Mallorcát a spanyol bajnokságban. Thiago kiállítása után 35 percet tíz emberrel játszott a Barca, még így is tudott gólt lőni.

„Hat pont még mindig nagy különbség, még ha tíznél jobb is. Nem könnyű tíz meccset nyerni, és a Real gyorsan vissza fog térni egy győzelemmel”  - mondta Pep Guardiola.

Bár a Barca a szokásos módon sokkal többet birtokolta a labdát, a meccs elején nem került igazán helyzetbe. Messi villant kétszer, először a Mallorca-kapust lőtte fejbe éles szögből közelről, majd a 16-oson kívülről a védő Nunest is kiütötte egy kapura lövéssel.

A 25. percben 30 méterről végzett el szabadrúgást Messi, a bekanyarított labda a védők fölött elrepült, már a kapusnak hagyták, de a bal oldalról bevetődő Alexis Sanchez fejéről a hálóba ment, a gólt az argentinnak adták, akinek ez volt a 35. bajnoki találata.

A Mallorca alig jutott el a Barcalona kapujáig, a 20 percben Gimenez futott be egy jobb oldali beadásra, de váratlan fejese a kapu mellé csavarodott.

A második félidőben bírói hiba miatt kiállították Thiagót. Szándékos kezezésért kapta meg második sárgáját, a felvételeken jól látszik, vállal továbbította a labdát. Az 57. perctől tíz emberrel játszott a Barca, de az emberelőnnyel nem tudott mit kezdeni a Mallorca, helyzetet sem nagyon tudott kialakítani.

A 79. percben eldőlt a mérkőzés, egy kontratámadás végén Messi tört be, lefordulás után ballal rúgta kapura. A kapus nem ért le időben, de a kapufáról kipattanóra, a három fellépő barcás közül Pique talált be, nem törődve az álló, és lest reklamáló Mallorca-védőkkel.

Rovatok