Index Vakbarát Hírportál

A feleségem szeressen, ne a futballistáim

2012. március 24., szombat 15:07 | aznap frissítve

Nincs könnyű helyzetben a Vasas megbízott edzője, a csapat utolsó előtti a bajnokságban, a futballisták hónapok óta nem kapnak fizetést, szinte kilátástalan a klub helyzete. Jövő héten viszont új tulajdonosuk lehet, akitől azt remélik, megoldja a helyzetet.

„Hogy lehet-e ilyen körülmények között normálisan dolgozni? Én ezzel nem foglalkozom, itt a pálya, van labda, van két kapu, csinálni kell" - kezdte Urbán az Indexnek. „Azt nem fogadom el kifogásként, ha valamelyik játékosom a fizetések elmaradása és a nehéz körülmények miatt nem nyújt megfelelő teljesítményt. Ez a helyzet, mindenki tudja, amikor kifut a pályára. Ha nem tetszik valakinek, akkor ne játsszon, utólag nem fogadok el kifogást."

Urbán szerint nem fontos, hogy futballistái szeressék, ugyanígy marhaságnak tartja a „szerethető csapat" kifejezést is. „Ne engem szeressenek, hanem otthon az asszonyt. Engem inkább a feleségem szeressen, ne a saját játékosaim. Nekem nem ilyen a hozzáállásom. Azt akarom, hogy tegyék ki a lelküket a pályán."

Az új tulajdonosról nem tisztje nyilatkozni, nyilván ő és az egész csapat is azt szeretné, ha végre megoldódna a helyzet. Hetekig arról lehetett hallani, hogy bármelyik pillanatban megszülethet a megállapodás, miszerint a Vasas jelenlegi tulajdonosa, a Híd Akvizíciós Zrt. eladja 99 százalékos többségi tulajdoni részét Alfredo Damiani német ingatlanbefektetőnek. Végül mégsem így történt, mert bejött a képbe a magyar HunGast Kft. Damianiéknek a tárgyalások miatt már eddig is jelentős kiadásaik voltak az adásvétellel kapcsolatban, ezért kártérítési eljárást indítanak a Híd Akvizíciós Zrt. ellen. Szerintük ilyen Németországban nem fordulhatna elő.

Szapapnopera a köbön

Mint azt az Index is megírta, kedden verekedés miatt maradt el a Vasas délelőtti edzése. Golecz Gábor - akkori - technikai igazgató és a szintén klubalkalmazott Lakatos Sándor verekedett össze egymással. Lakatos állítólag Mehmedagic lejárt sportorvosija miatt inzultálta Goleczet, aminek verekedés és végül rosszullét lett a vége. Pár óra múlva kiderült, hogy a lejárt igazolás miatt a technikai igazgatót kirúgják, erről csak csütörtökön értesítették. Kovács Ágnes, jelenleg megbízott ügyvezető igazgatóról megvan a véleménye. „Ha a hónapok óta elmaradt fizetések miatt keresték, volt, hogy bezárkózott az irodájába. Volt, hogy azzal jött, ő egymillió háromszázezer forintot ölt a csapatba, ki adja neki majd ezt vissza? Hát így nincs miről beszélni." Bár Kovács Ágnes csütörtökön személyesen mutatta be nekünk Mehmedagic november 23-án lejárt sportorvosiját, Golecz szerint ha azóta nem újították volna meg, nem játszhatott volna a március eleji, Honvéd elleni bajnokin sem. Márpedig játszott. Az ügyvezető igazgató szerint ők nem hibáztak, Golecz viszont igen, mert az ő dolga lett volna figyelni, kinek mikor jár le a sportorvosija, ezért rúgták ki. A technikai igazgató szerint viszont összeesküdtek ellene.

A HunGast, illetve György Tamás tulajdonos szponzorként három éve támogatja a Vasas SC-t, György elnökségi tagja is a Vasasnak, és egy éve a Vasas-utánpótlást működtető Kubala-akadémiát is pénzeli. A Pest megyei önkormányzat tavaly 800 milliós tartozást halmozott fel a megyei közintézményekben addig az étkeztetést biztosító HunGasttel szemben, aminek Györgyék részéről szerződésbontás lett a vége.

A Vasas leendő tulajdonosa a Nemzeti Sportnak azt mondta, eszük ágában sem volt profi csapatot üzemeltetni, de nem maradt más választásuk. A németek komoly szándékkal érkeztek, de őket, azaz az akadémiát kihagyták a tárgyalásokból. Szerinte két héten belül aláírhatják a szerződést Faragó Attilával, a jelenlegi tulajdonossal, már 90 százalékban megegyeztek. Györgyéket sürgeti az idő, hiszen be kellene adni a licenckérelmet, az új TAO-pályázatok is előttük vannak.

A Vasas jelenleg tizenötödik, azaz utolsó előtti az NB I.-ben, kilenc ponttal az utolsó Zalaegerszeg előtt. A 21. fordulóban pont egymással játszik a két csapat.

Rovatok