Index Vakbarát Hírportál

Ilyen gyenge még sose volt a futball-BL

2012. március 29., csütörtök 14:14 | aznap frissítve

Először fordult elő a Bajnokcsapatok Európa Kupája valamint a Bajnokok Ligája 1956 óta tartó történetében, hogy a negyeddöntő hazai csapatai közül egyik sem rúgott gólt. Még olyan sem fordult elő soha az 56 év alatt, hogy három gólképtelen maradjon.

Az idei sorozat gyengéségét jól mutatja ez a tény is, illetve az is, hogy a nyolcaddöntőben mindössze két rangadó volt (Milan-Arsenal, Chelsea-Napoli), emellett 7-0-ás, 7-1-es eredmények születtek. A Bayern és a Barcelona is kiütötte ellenfelét, a német Leverkusent valamint a svájci Baselt.

Az erőn felül teljesítő ciprusi Apoel a nyolc között egyáltalán nem lőtt a Real Madrid kapuja felé. Ha a negyeddöntő visszavágóját komolyan veszi a spanyol csapat, nagyon megverheti a ciprusiakat, de ha a Bayern teszi oda magát a francia Marseille ellen egy hét múlva, ott is nagy különbség alakulhat ki.

A téli sorsoláskor azt írtuk, hogy a BL áprilisban kezdődik, most még azt is meglehet kockáztatni, csak az elődöntőkben lesznek igazi, kiélezett párharcok.

A tévéközvetítés szempontjából sem fordulhat elő annál rosszabb, hogy a négy jövő heti párharcból három lényegében lefutott - a Chelsea is idegenben nyert a már említettek mellett -, csak a Barcelona-Milanon várhatóak izgalmak.

BL-negyeddöntő, visszavágók

kedd, 20:45: Barcelona - Milan, Bayern München - Marseille
szerda, 20:45: Real Madrid - Apoel Nicosia, Chelsea - Benfica

Rovatok