Index Vakbarát Hírportál

Nem tetszik a miskolci polgármesternek a DVTK-edző menesztése

2012. április 2., hétfő 17:19 | aznap frissítve

Az utóbbi idők gyenge teljesítménye miatt kedden menesztették Benczés Miklóst, a DVTK edzőjét és pályaedzőjét. A kirúgás miatt a  társtulajdonos miskolci városvezetés is megszólalt.

Kriza Ákos, Miskolc polgármestere nyílt levélben szólította meg tulajdonostársait.

"Miskolc Megyei Jogú Város vezetése hosszú távon érdekelt a minőségi diósgyőri labdarúgás létezésében. Városunk emblematikus labdarúgó csapatát minden nehézség ellenére is támogatjuk és sokszor erőn felül is segítjük, mert tudjuk, hogy a DVTK sorsa Miskolcon közös ügy: pontosabban közös ügynek kellene lennie."

"A DSM Nonprofit Kft. és a Diósgyőr FC Kft. tulajdonosaiként ugyanakkor sajnálatos módon, a napi sajtóból értesültünk arról, hogy csapatunknál egyik pillanatról a másikra nagy változások
történtek. Benczés Miklós vezetőedzőt és Vitelki Zoltán pályaedzőt 2012 április 2-án felmentették.
Anélkül, hogy a DVTK-ban folyó labdarúgó-szakmai munka mindennapjaiba bele akarnánk szólni, tulajdonostársi kompetenciáinkat nem csak az éves költségvetésünk feladatainak teljesítése közben kívánjuk gyakorolni. A DVTK NB I-es csapatának sorsát meghatározó döntéseknél ragaszkodunk véleményünk kifejtéséhez. Ezért, a csapat körül kialakult helyzetre való tekintettel, mint a város polgármestere, felkérem a Diósgyőr FC Kft. ügyvezetését és a Borsodsport Invest Kft.
illetékeseit április 2-i döntéseik személyes találkozón történő megmagyarázására."

Benczés volt az első, akit hétfőn kirúgtak, később az ugyancsak NB I.-es PMFC Matiasnál is bejelentették, menesztették posztjáról Mészáros Ferenc vezetőedzőt. A Diósgyőr jelenleg ötödik, a Pécs hatodik a bajnokságban. A miskolciaknak tavasszal öt meccsből két győzelmük és három vereségük van, a pécsieknek egy győzelme, két veresége és két döntetlenje.

Az ügyvezető a polgármester nyílt levelére ugyancsak a klub honlapján reagált. Az oldalra feltett válaszban többek között emlékeztette a városvezetőt, hogy a klub személyi állományát érintő kérdésekben nincs és nem is volt beszámolási kötelezettsége.

„Mint bizonyára Ön is tudja, a Diósgyőr FC Kft. menedzsmentje eddig is kifejezetten szakmai szempontok alapján döntött a klub személyi összetételének meghatározásában és a továbbiakban is ehhez szeretnénk tartani magunkat. Még a látszatát is szeretnénk elkerülni annak, hogy nem csupán szakmai szempontok alapján döntünk” - olvasható a válaszlevélben, amelyben az ügyvezető kitér arra is, hogy amennyiben igény van rá, tájékoztatja a felek megegyezésének okairól a polgármestert.

Rovatok