Index Vakbarát Hírportál

Egy 11-est tőlünk kaptak, egyet a bírótól

2012. április 4., szerda 10:34

Massimo Allegri, a Milan vezetőedzője szerint a két ellenük befújt tizenegyes hihetetlenül megnehezítette a Barcelona elleni BL-negyeddöntő szerdai visszavágóját. Egyet saját csapata ajándékozott az ellenfélnek, egyet pedig a bíró.

Mindkét büntetőt Messi rúgta be, mindkétszer Nesta volt szabálytalan. Az elsőnél az argentint rúgta fel úgy, hogy három méterre volt tőle a játékvezető, a másodiknál Busquetset rántotta le. Utóbbival volt baja Allegrinek. „Két tizenegyesük volt, az egyiket tőlünk kapták, a másikat a bírótól. Kár hogy egy ilyen jelenetnek kellett befolyásolnia a mérkőzést, mert abban az időszakban nem sok mindent csinált a Barcelona, ráadásul pont a félidő előtt voltunk" - kezdte a Sky Sports Italiának.

„Nehéz egy ilyen kétes büntető után bemenni az öltözőbe, ráadásul a második félidő elején egy szerencsés helyzetből megszerezték a harmadik góljukat is. Ez lendületet adott nekik, remekül járatták a labdát. Megvoltak a helyzeteink, de sok volt a rossz passz, és sok helyzetben rossz döntést hoztunk."

„Két tizenegyes volt a meccsen. Az a büntető, amit befúj a bíró. Mezhúzásért a tizenhatoson belül egyébként igenis büntető jár" - reagált Guardiola, a Barcelona edzője a többek által megkérdőjelezett Busquets-féle esetre.

Ibrahimovic már érti Mourinhót

A svéd támadó is a második tizenegyest kérte számon. „Kezdem érteni Mourinhót, amikor arról beszél, mi történik, ha a Camp Nouba jönnek játszani. Most megtapasztaltam a saját bőrömön is" - utalt a meccsen gólpasszig jutó Ibrahimovic a Real edzőjére, aki szerint a játékvezetők mindig a Barcelonának kedveznek.

Guardiola szerint a játékosoknak a pályán kéne beszélniük. „Ibrahimovic úr értékelése nem az én dolgom, hanem az edzőéjéé. Hirtelen Mourinho a barátja lett. Ha ő azt mondja, a bíróknak köszönhetjük a továbbjutást, legyen, de sorozatban ötödször vagyunk ott az elődöntőben."

A Barcelona a 11. percben szerzett vezetést, Nocerino a 33.-ban egyenlített. Három perccel a félidő vége előtt jött az újabb tizenegyes a hazaiaknak, Messi ezt is belőtte. Az 53. percben Iniesta lőtte a harmadikat, 3-1-lett a vége. Mivel a milánói első meccs 0-0 volt, 3-1-es összesítéssel a Barcelona jutott az elődöntőbe, ahol a Chelsea-Benfica párharc győztesével játszik majd.

Rovatok