Index Vakbarát Hírportál

Buzsáky: Nem akarok kiesni, bajnok voltam

2012. április 13., péntek 10:53

Buzsáky Ákos szerdán bombagólt lőtt a Swansea-nek a Premier League-ben. Csapata, a Queens Park Rangers 3-0-ra győzött, a bajnokságban 16. Buzsákyék legfőbb feladta most az, hogy elkerüljék a kiesést, a támadó szerint a helyreállt küzdőszellemmel sikerülhet a bentmaradás.

„Amikor ilyen helyzetben vagy, két dolgot tehetsz, vagy feladod, vagy harcolsz az életedért. Mi harcolni fogunk. Nagyon jól tudjuk, milyen fontos a klubnak és minden játékosnak az öltözőben, hogy ebben a ligában maradjunk. Azzal is tisztában vagyunk, hogy most azért vagyunk a tabella alján, mert korábban nem azt a teljesítményt nyújtottuk, amit kellett volna. A játékosok ezt még időben felismerték, és most már mindenki nagyon elszánt és koncentrált.”

„Nem akarok kiesni, az előző szezonban bajnok voltam, így nem is lehetne rosszabbat átélni, mint egy osztállyal lejebb csúszni. A legszörnyűbb arra ráébedni, nem vagy elég jó. Öt mérkőzésünk van még, és mindegyiket meg kellene nyernünk.”

Ez elég nehéz feladatnak tűnik, a QPR sorrendben a West Brommal, a Tottenhammel, a Chelsea-vel, a Stoke City-vel és a Manchester City-vel játszik még. Buzsáky azonban nem tart különösebben a sorozattól. „Úgy tűnik, hogy jobban teljesítünk a nagyok ellen, megvertük a Liverpoolt és az Arsenalt, pedig senki nem adott volna esélyt nekünk ellenük. Otthon már egész meggyőző a teljesítményünk, már ez is előrelépés, de most idegenben is jónak kell lennünk. Ha megcsináljuk, van esélyünk a bentmaradásra.”

Buzsáky a szezon első felében nem sok lehetőséget kapott, az edzőváltás azonban megadta neki az esélyt, Mark Hughes bizalmat szavazatott a magyarnak.

„A manchesteri bajnokit megelőző hetekben kicsit háttérbe szorultam, mert abban a 4–4–2-es rendszerben, amit játszottunk, azok a labdarúgók élveztek elsőbbséget, akiket télen szerződtetett a klub. Ugyanakkor az elmúlt időszakban is számított rám az edző, hiszen a Liverpool-meccset kivéve valamennyin pályára léptem. Vártam, hogy kezdőként is megkapjam az esélyt, és ez a lehetőség a United ellen jött el. Nagy élmény volt az Old Traffordon, hetvenötezer néző előtt futballozni, még úgy is, hogy tudtuk: minimális az esélyünk a pontszerzésre. Ráadásul korán emberhátrányba kerültünk, amit egy ilyen nagyszerű csapat, mint a Manchester, kihasznál. Noha 2–0-ra kikaptunk, én végig a pályán voltam, és szerdán is kezdőként számított rám Mark Hughes. Az ellen a Swansea ellen, amely köztudottan a Premier League legtöbbet passzoló együttese, a stílusa a Barcelonát idézi, és több bravúreredményt is elért az idényben."

„4-3-3-as felállásban játszottunk, amelyben a három középpályásnak – Joey Bartonnak, Samba Diakitének és nekem – kulcsszerep jutott az ellenfél folyamatos játékának megakadályozásában, amit eredményesen teljesítettünk, hiszen dominanciánk gólokban is megmutatkozott. A találatomról annyit: a bal oldalon Adel Taarabt remekül észrevette, hogy középen szabadon érkezem, belőtte rám a labdát, amit sikerült úgy átvennem, hogy rögvest lövőhelyzetbe kerüljek – ideálisan pattant, így jól eltaláltam.”

Rovatok