Index Vakbarát Hírportál

Óvással vették el tőlünk az U17-es Eb-t

2012. április 13., péntek 12:13

Ahogy számítani lehetett rá, az Európai Labdarúgó Szövetség (UEFA) elutasította Magyarország fellebbezését, és Belgium jutott ki az U17-esek Európa-bajnokságára.

Belgium az oroszok elleni meccsét óvta meg, Jermakov jogosulatlan szerepeltetése miatt. A belgák ezt a meccset 3-0-ás gólkülönbséggel megkapták - a pályán 1-0-ra nyertek -, és a magyarok 10-5-ös gólkülönbsége ezzel kevésnek bizonyult. A belgák ugyanis a két góllal feljavított, 8-2-es különbséggel megelőzték a pályán első helyet szerző Pisont István csapatát.

„Nem minden tisztességes, amit szabad” - az MLSZ sajtóirodájának vezetője, Borbély Zoltán ezzel a Paulus-mondással kommentálta a döntést. Azonnal hozzátette, az UEFA törvényesen járt el, igaz, így a fair play alapszabályban rögzített elvei is sérültek.

„A sors vissza fogja nekünk adni ezt” - jelentette ki Borbély.

„Ezek a gyerekek egymással szinte vérszerződést kötöttek az öltözőben, amikor megtudták, hogy a belgák óvnak, és abszolút jó esélyeik vannak arra, hogy a mieinket kiejtve kijussanak az Eb-re. A könnyek után megfogadták maguknak, hogy a 2014-es, magyarországi Eb-t megnyerik, mert szeretnének egy nagy sikert szerezni az országnak. Higgyék el nekem, ez egy nagyon tehetséges korosztály, elég csak Bobál Gergőt kiemelnem, aki négy gólt lőtt a Puskás Suzuki Kupa döntőjében, és hat európai nagy csapat szeretné leigazolni” - ezek már Both József szavai, aki a csapat tagjait kiválasztotta másfél éve.

Nyilasi Tibor, az MLSZ igazgatója hozzátette, el kell fogadnunk a döntést, még ha fáj is, nem is számított másra, mert ez a döntés mindenképp szabályos.

Az orosz szövetség ugyanakkor elnézést kért a magyartól, és arról tájékoztatta az MLSZ-t, hogy megtette a szükséges lépéseket, és azonnal kirúgta a csapat szövetségi kapitányát.

„Olyan ez nekünk, mint halottnak a csók, de egész biztosan elszántak lesznek a fiúk. Nagy baj, hogy innen juthattunk volna ki a vb-re, ami az ország futballjának hatalmas elismerést lett volna. Ha csak egy győzelmünk van, már akkor a hatban vagyunk, és mehettünk volna az U18-asok világbajnokságára. Ezt is elvették tőlünk.”

Rovatok