Index Vakbarát Hírportál

Rendőrautó miatt értek késve a mentők az infarktusos olasz futballistához

2012. április 15., vasárnap 18:43

Az ügyészség nyomozást kezdett Piermario Morosini halálának ügyében: a Livorno futballistája szombaton a Pescarában vívott másodosztályú olasz bajnoki 31. percében esett össze, majd a kórházba szállítás után elhunyt.

A hatóságok azt szeretnék kideríteni, miért állt a stadion bejáratánál egy rendőrautó, amely megakadályozta, hogy a mentő bejusson a pályára. A jelentések szerint négy percig tartott, amíg a rohamkocsi a tragédia helyszínére ért, és tovább hetet vett igénybe, amíg a jármű elhagyta a stadiont.

Helyszíni beszámolók szerint a rendőrautót csak úgy tudták eltolni a kapubejárattól, hogy egy tűzoltó betörte a kocsi ablakát, majd kiengedte a kéziféket.

A helyi rendőrség képviselői azt mondták, állnak a vizsgálatok elébe: „Ha volt hiba, kiderítjük, mindent tisztázunk” - közölte Gianni Santilli, a városi rendőrség tanácsosa.

Leonardo Paloscia, a pescarai Santo Spirito kórház kardiológusa, aki ott volt a mérkőzésen, és ellátta Motrosinit, azt mondta, hogy a futballista nem mutatott semmiféle életjelet, és gyakorlatilag halott volt, amikor a mentő odaért.

„Úgy tűnik, szívaritmia okozhatta a tragédiát, de más is közrejátszhatott" - mondta az orvos. „A boncolás után már többet tudunk."

A 25 esztendős futballistát az azonnali orvosi segítségnyújtás után a pescarai Santo Spirito kórházba szállították, de már nem tudták megmenteni az életét.

Edoardo De Blasio kardiológus azt mondta, a játékos már halott volt, amikor a klinikára érkezett.

Morosini az U21-es válogatott tagjaként játszott a 2009-es világbajnokságon, az idén az Udinesétől érkezett kölcsönbe a Livornóhoz.

A mérkőzés 2-0-s vendégvezetésnél szakadt félbe, a játékosok könnyeikkel küszködve vonultak az öltözőbe. A találkozón két perccel a tragikus eset előtt csereként lépett pályára a Livorno színeiben Filkor Attila.

Antonello Valentini, az olasz szövetség általános igazgatója nem sokkal Morosini halálának bejelentése után közölte, hogy valamennyi hétvégi futballmérkőzését elhalasztják.

A futballista családjában sorozatos tragédiák történtek: 15 éves volt amikor meghalt az édesanyja, Camilla, két évvel később pedig az édesapját, Aldót is elvesztette. Nem sokkal később elhunyt fogyatékos fiútestvére, és magára maradt a szintén fogyatékos nővérével.

„Ezek a szomorú esetek talán segítenek abban, hogy megvalósíthassam drága szüleim álmait" - mondta Morosini, amikor korábban a tragikus családi eseményekről kérdezték.

Rovatok