Index Vakbarát Hírportál

Ezek a fickók túl öregek nyerni?

2012. április 19., csütörtök 10:43

Roberto Di Matteo szerint a Chelsea megmutatta a fanyalgóknak, az öregnek tartott játékosai a legmagasabb szinten képesek futballozni. Habár ötven százalék estélyt lát a továbbjutásra, még mindig a Barcelonát tartja favoritnak. A számtalan helyzetet kihagyó Barca viszont a Chelsea-t.

„Na, most mondják, hogy ezek fickók túl öregek. Nemrég még az volt általános vélemény, hogy ezek a fiúk már túl vannak a csúcson és túl öregek ahhoz, hogy heti két meccset játsszanak ezen a szinten” - mondta  Di Matteo, a Chelsea menedzsere.

A Chelsea vasárnap a Tottenhamet ütötte ki az FA-kupa elődöntőjében, szerdán a 34 éves Drogba góljával 1-0-ra legyőzte a Barcelonát a Bajnokok Ligája elődöntőjének első mérkőzésén.

„Ez nem csak a Drogbán múlt, rajta kívül még mások is voltak a pályán, akiket az öregek közé soroltak, akiknek nem kéne két meccset játszaniuk rövid időn belül. Ők most megadták a választ. Míg mások régi gárdáról beszélnek, én csapatról beszélek, ahol kiváló szellem és etika uralkodik. Fiatal és idősebb ugyanazért a célért harcol.”

Di Matteo úgy gondolja, győzelmükkel már 50-50 százalék a továbbjutás esélye, bár tudja, hogy nagyon nehéz visszavágó vár rájuk a Camp Nouban. „Nem hinném, hogy mi vagyunk a favoritok, de hiszem, hogy képesek leszünk még gólt lőni a Barcelonának."

Pep Guardiola Barcelona-menedzser nagyon bosszús volt a mérkőzés után, míg a Chelsea egyetlen helyzetét belőtte, addig a Barca a jobbnál jobb helyzeteket is kihagyta. A Barca uralta a játékot, 72 százalékban birtokolta a labdát. „Ez a futball, ha a labdabirtoklásról szólna, akkor minden mérkőzésünket megnyernénk" - értékelt Guardiola.

„Most a Chelsea a favorit, neki kedvező az eredmény. De legalább kihívás lesz a következő 90 percben játszani. Akkor annyi helyzetet kell kidolgoznunk, amennyit csak tudunk. Csak a győztesre fognak emlékezni, de van még egy esélyünk, hogy újra teremtsünk legalább 24 helyzetet, és néhányat megpróbáljunk berúgni belőlük. Talán nagyobb kockázatot kell majd vállalnunk" - mondta Guardiola.

Rovatok