Index Vakbarát Hírportál

Raúl elhagyja a Schalkét

2012. április 19., csütörtök 12:50 | aznap frissítve

Eldőlt: Raúl, a Schalke 04 futballistája a szezon végén, kétéves szerződése lejártával elhagyja a gelsenkircheni klubot. Úgy tudni, Katarba szerződik a 34 éves csatár.

Raúl 2010-ben érkezett a Schalkéhoz a Real Madridból, ahol 15 évet játszott, ő tartja a klub gólcsúcsát (323), és a meccsrekord (741) is az övé.

A Schalkéval tavaly Német Kupát nyert, és a Bajnokok Ligájában a negyeddöntőig jutott, ahol a Manchester United állta a németek útját. A klub most is esélyes a BL-részvételre, a bajnokságban a harmadik. Raúl 63 Bundesliga-meccsén 27 gólt szerzett.

Raúl állítólag azért távozik, mert nem tudott megegyezni a Schalkéval. A klub egy évre akart vele hosszabbítani, négymillió euróért. Raúl hétmilliós fizetést és több éves szerződést szeretett volna.

„Eldöntöttem, nem játszom tovább a Schalkéban, nehéz döntés volt, mert sokat köszönhetek a klubnak. Számos nagyszerű pillanatot átéltem itt.” - mondta Raúl a klub sajtótájékoztatóján.

A Marca szerint a szabadon igazolható játékos a szezon a katari al-Ahlinál folytatja, ahol négy évre szerződtetik. Raúl nem erősítette ezt meg, de az biztos, nem fog visszatérni Spanyolországba és Európát is elhagyja. A váltás hátterében a családja áll, több időt szeretne velük tölteni, és ehhez egy kevésbé erős bajnokságban kell játszania.

Rovatok