Index Vakbarát Hírportál

Barcelonában nyert a Real, kvázi bajnok

2012. április 21., szombat 22:12

Idegenben verte meg a Real Madrid a Barcelonát a spanyol bajnokság 35. fordulójában, ezzel szinte biztosan bebiztosította a bajnoki címet is: 2-1.

Nagy lendülettel kezdett mindkét csapat, Cristiano Ronaldo szöglet utáni fejesét lécre tolta Victor Valdez már a 6. percben, majd Alves lopott labdát a másik oldalon, és csak azért nem hozott össze büntetőt, mert Casillas tökéletesen mozdult ki, és testében elakadt a labda.

Bő negyedóra után megszerezte a vezetést a veszélyesebben játszó Real Madrid. Jobbról jött be a szöglet, Valdez leírt egy tiszteletkört az ötösön belül, bár a labdára esélye nem volt. Pepe gyenge fejesébe így csak beleütni tudott, a labda Puyolhoz pattant, aki valószínűleg el is rúgta volna, ha Valdez a kezével nem tesz olyan mozdulatot, hogy elüti. Csak a levegőbe ütött viszont, így Puyol lába között négy méterről Khedira a kapuba gurított. (0-1)

Az első félidőben csak egyetlen lehetősége akadt a hazai csapatnak, bár az óriási: Xavi Messi óriási passza után egy az egyben állt Casillassal, de helyezett lövését Casillas nagy bravúrral mellé tolta.

A Barcelonának igyekeznie kellett, és ment a szünet után is, igaz, magához képest pontatlanul és idegesen. Tello az 54. percben Xaviénál is nagyobb helyzetet hagyott ki, amikor Thiago szenzációs labdáját nyolc méterről rúgott a tribünre.

Xavi lövése volt a következő lehetőség, 26 méterről trafált centikkel mellé. Guardiola ez után le is cserélte az irányítót. (Kedden a szezon meccse jön a BL-ben a Chelsea ellen, 0-1-ről indulnak.)

Jött Alexis Sanchez, és egy perc múlva az egyenlítés is. Messi indult meg, a labda Iniestához került, aki sarokkal indította Tellót, aki újabb ziccert rontott, de a kipattanó egy lövés és nagy Casillas-védés után Alexishez pattant, és a chilei estében három méterről betalált. (1-1).

A Barca annyira örült, hogy azonnal gólt kapott. A kezdés után a védelem kinyílt, Özil jobbról szenzációsan kiugratta Ronaldót, ő átvette a labdát, eltolta Valdez mellett, és az üres kapuba lőtt. Piqué nagyon hiányzott a Barca-védelemből, Mascherano lemaradása a második gólnál menthetetlennek bizonyult.

Az utolsó 20 percben már csak erőlködött a Barcelona, nagyon simán pörgette le az órát a Madrid, és nyerte meg a Clasicót.

Mourinho 90 perc alatt először győzte le Guardiolát, és ezzel kvázi megnyerte a bajnokságot is, mert hét ponttal vezet négy körrel a vége előtt.

Primera División, 34. forduló

FC Barcelona-Real Madrid 1-2 (0-1)
gól: Khedira (17.), Ronaldo (73.), illetve Sanchez (70.)

Real Mallorca-Real Zaragoza 1-0 (1-0)

g: Casadesus (33.)

Sporting Gijón-Rayo Vallecano 2-1 (1-0)

g: Sangoy (18.), Bilic (78.), illetve Labaka (51.)

kiállítva: Labaka (76.), Casado (87., - mindkettő Vallecano)

Sevilla-Levante 1-1
gól: Negredo (21.), Koné (28.)   

vasárnap:
Granada-Getafe 12 ó  
Real Sociedad-Villarreal 12  
Racing Santander-Athletic Bilbao 16  
Atlético Madrid-Espanyol 18  
Valencia-Real Betis 21:30  
hétfő:   
Osasuna-Málaga 21 ó

Rovatok