Index Vakbarát Hírportál

Dzsudzsák bekerült a hét válogatottjába

2012. április 23., hétfő 14:42

A Dinamo Moszkva szélsője szombaton gólpasszt adott a CSZKA ellen, ezzel nyertek 1-0-ra. Dzsudzsák elégedett magával, de még nem tudja, érdemes volt-e Oroszországba mennie. A vezető orosz sportlap, a Szport Expressz berakta a forduló válogatottjába.

"Jól jött ki a lépés, aminek nagyon örülök. A gól kivételével majdnem minden összejött, az pedig, hogy nem tudtam betalálni, sajnos az én kapkodásomon múlt, hiszen az utolsó pillanatokban volt egy nagyon nagy helyzetem. Nem bánkódom ennek ellenére, hiszen szerintem teljesítettem, amit elvártak tőlem. Örülök, hogy végre győztes meccsen tudtam hozzájárulni a csapat teljesítményéhez. A második helyen vagyunk, mivel kikapott a riválisunk, egy szép sorozatot kaptunk el, szóval bizakodó vagyok a jövőre nézve" - kezdte Dzsudzsák a Sport TV-nek a Debrecen-Kaposvár NB I.-es bajnoki szünetében.

Arra a kérdésre, miszerint érdemes volt-e az oroszokhoz igazolnia, még nem tud válaszolni. "Még mindig nem töltöttem el Oroszországban annyi időt, hogy erre a kérdésre biztos választ tudjak adni. Most, jelen pillanatban megint aláírnám azt a szerződést, amit a nyáron, pláne úgy, hogy közben sikerült egy olyan csapathoz eligazolnom, amely jelen pillanatban Bajnokok Ligája-szereplést érő helyen áll. Továbbra is tartom, hogy előrelépés volt a döntésem, olyan iram van a meccseken, amilyen nem volt a holland bajnokságban. Persze, ha az a kérdés, hogy hol játsszák a szebb focit, akkor egyértelműen a holland liga nyer, de küzdelemben, hajtásban, fizikailag egyértelműen az orosz felé billen a mérleg. Kezdem magam tényleg jól érezni, hozzá tudok járulni most már gólpasszokkal a csapat eredményességéhez, lassan 100 százalékosan sikerül beilleszkednem."

Saját bevallása szerint is jobban való neki a holland bajnokság, de Oroszországban új dolgokat sajátíthat el. "Az ember soha nem mondhatja, hogy valamit nem szeretne megtanulni vagy valamit nem kellene megtanulnia. Ez most egy olyan közeg, ahol olyan új dolgokat sajátíthatok el, amelyek az előnyömre válnak. Lehet, hogy most többet kell küzdeni, harcolni, becsúszni egy-egy meccsen, vagy még egy kicsit többet védekezni, de ez akár a válogatottban a hasznomra válhat, akár majd később, ha esetleg úgy hozza az élet és elmegyek egy másik csapathoz. Mindennek megvan az előnye, remélem, ez majd fog tükröződni a játékomban."(A nagy helyzet 4:50-nél.)

A magyar szélső végigjátszotta a CSZKA elleni bajnokit, azt a bizonyos gólpasszt a 17. percben adta Misimovicnak. Mivel a rivális Szpartak Moszkva simán, 3-0-ra kikapott az Anzsitól, Dzsudzsákék második, BL-helyezést érő helyen vannak a tabellán.

Rovatok