Index Vakbarát Hírportál

Van jobb PL-gól Beckham félpályásánál

2012. április 29., vasárnap 08:58

Kié a legjobb PL-gól (2)?

  • 328
    Scholes
  • 314
    Gera
  • 239
    C. Ronaldo
  • 187
    Xabi Alonso
  • 187
    Bergkamp
  • 92
    Drogba
  • 67
    Laurent
  • 66
    Rooney
  • 47
    Giggs
  • 46
    Rose

Van jobb Premier League-gól Beckham félpályás találátanál, állapíthattuk meg olvasóink szavazatai alapján. A 20 éves születésnapját ünneplő angol futballiga az általa tíz legszebbnek tartott gólt tette szavazásra. Keddi cikkünkben olvasóink nálunk is ezekre voksolhattak.

A szavazatok alapján az arsenalos Dennis Bergkamp lett minden idők legszebb PL-góljának szerzője. A holland lehetetlen sarkazásából indított akciója győzte meg a legtöbb (1400) olvasót. Második helyre Rooney ollózása került (1346), Beckham csak a harmadik lett, jó ötszáz vokssal lemaradva (840).

A szavazás mellett arra is kértük az olvasókat, hogy küldjék el azokat a gólokat, amelyek érzesük szerint méltatlanul szorult ki a legjobb tízból. Most ezekből a gólokból állítottuk össze az Index Premier League top 10-ét.

1. Miért ne lehetne a legjobb tízben egy magyar is? – tették fel joggal olvasóink a kérdést. Gera Zoltán Manchester Unitednak 2009-ben lőtt ollózós góljára mi is rábólintottunk.

2. Rooney is ollózással szerepelt a PL-listán, de Té Rolandinho olvasónk szerint a unitedes kilenc évvel korábban szerzett kapufás csavarásával is arathat: „igazi taknyos evertonos korában ez volt a rákenroll Seamannek.”

3. Ha Beckham erre a listára nem is fért fel, félpályás, sőt nagyobb gól nélkül most sem maradtunk. Xabi Alonso még liverpooliként büntette meg a Newcastle-t jó hatvan méterről, rövidre zárva ezzel saját kontratámadását.

4. Xabi Alonso mellett egy másik mostani Real Madrid-játékos is listás lett nálunk. Cristiano Ronaldo egy irtózatos, Porstmouthnak lőtt szabadrúgással került a legjobbak közé.

5. A Manchester Unitedben nemcsak C. Ronaldo lődöste a csodálatos gólokat, rajta kívül még négy-öt, vele is együtt játszó unitedes neve merült fel a legszebb gól kategóriában. Rooneynak is volt több kapásgólja, de Scholes Aston Villának eleresztett lövését azok is nehezen verik.

6. A szintén MU-s Ryan Giggs is kapálövéssel listás, de az ő gólja nem azért látványos, mert irtózatos erővel a kapuba vágta, hanem a zseniális megoldása miatt, külsővel a kapust is átverte.

7. Didier Drogba gólját már csak azért sem hagyhattuk ki, mert utána még az akkori Chelsea-menedzser José Mourinho is olyan ugrándozást vágott le, mint egy kölyök. Drogba harminc méterről, félfordulatból bombázott a felső léc alá.

8. Ehhez kell-e bármit is hozzáfűzni, szólt olvasónk kérdése, aki Danny Rose gólját mellékelte. Hozzáfűzni nem nagyon tudunk, a tottenhames kapáslövése önmagáért beszél.

9. Laurent gólja mellett sem mehettünk el, a Newcastle-játékos ihletett akrobatikus gólját először látva azt sem tudtuk, hogyan szerezte. Mintha a skorpiórúgást ötvöztve volna az ollózással.

10. Ha a hivatalos listán szerepelt, és az Indexen nyert is Dennis Bergkamp, a mi össszeállításunkból sem maradhat ki. Megmutatta, nemcsak cselezni tud, egy szöglet után a 16-os sarkáról is elegánsan a hosszú sarokba emelt.

Rovatok