Index Vakbarát Hírportál

Több millió eurót bukik a Bayern, ha BL-t nyer

2012. május 4., péntek 11:42

A Bayern München pénzügyileg jobban járna, ha a május 19-i, Chelsea elleni BL-döntőt saját pályáján elveszítené, mert akkor nem kéne bónuszokat fizetnie a kapus Manuel Neuer, Luiz Gustavo után, és a korábbi edzőjének, Louis van Gaalnak.

Az UEFA kilencmillió eurót fizet a győztes klubnak, de abban a pillanatban, ahogy Ribéryék legyőzik a Chelsea-t, gyakorlatilag adósai lesznek a Schalkénak és a Hoffenheimnek is. Amikor a Schalke tavaly eladta Neuert a münchenieknek, olyan záradékot tettek a szerződésbe, amely szerint a BL-ben elért sikerek esetén ők is részesednek a bevételekből. Kétmilliót már kaptak azért, mert a Bayern München kiverte a Real Madridot, és bejutott a döntőbe, de ha Jupp Heynckes csapata Münchenben meg is nyeri a sorozatot, további kétmillió jár a Schalkénak.

Ugyanez a helyzet Luiz Gustavóval, aki a Hoffenheimtről érkezett. A Bayern a döntőbe jutás miatt egymillió eurót már kifizetett, a győzelemért újabb kétmilliót adna. Ez az üzlet azért is furcsa, mert Luiz Gustavo eltiltás miatt nem is játszhat a döntőben.

A korábbi edzőnek, a holland van Gaalnak is járna a jutalomból, egymilliót kapna, ha meglenne a BL-cím (neki a szezon végéig amúgy is havi kétszázezer euró jár még a Bayerntől).

Neuer, Luiz Gustavo és van Gaal eddig tehát már elvitt hárommillió bónuszt, ha megverik a Chelsea-t, újabb ötmillióval lesznek könnyebbek, azaz négyet nyernek a kilencből. Jobban járnak, ha elveszítik a döntőt, akkor 5,9 millió eurót kapnának, és nem kéne bónuszokat fizetni.

Rovatok