Index Vakbarát Hírportál

400 Bilbao-drukker érkezett Budapestre Bukarest helyett EL-döntőn szurkolni

2012. május 11., péntek 16:01 | aznap frissítve

Frissítés: Alighanem hírlapi kacsa a brit lap híre, Ferihegyen legalábbis nem találkoztak az eltévedt szurkolókkal – mondta az Indexnek Hardy Mihály. A repülőtér szóvivője szerint ennyi ember csak egy jumbóval érkezhetett volna, ami alighanem már csak ezért is feltűnt volna a reptéren. A repülésben ráadásul nem is annyira egyszerű összekeverni Budapestet Bukaresttel, a mi kódunk ugyanis BUD, míg a román főváros repteréé OTP.

Szerdán Bukarestben rendezték az Európa Liga-döntőjét az Atletico Madrid és az Athletic Bilbao között, ám utóbbi csapat többszáz szurkolója Budapesten landolt, mert összekeverte a magyar és a román fővárost. Nem tudtak továbbutazni, így lemaradtak a fináléról, amit utólag annyira nem sajnálhatnak, mert kedvenc klubjuk 3-0-ra kikapott.

Nem ez az egyetlen magyar kötődése a meccsnek, a brit Metro újság szerint a stadionban az angol hangosbemondó így vezette fel a mérkőzést a kezdés előtt bő félórával: "Welcome to Budapest!"

Mivel szinte csak spanyolok voltak jelen a finálén - a románok még nem érkeztek meg -, nem túl nagy fújolással megúszta, de azért arra kötelezték, hogy kijavítsa a hibáját, és Bukarestre helyesbítsen.

Rovatok