Index Vakbarát Hírportál

5-2: Barcaként cicázott a BVB a Bayernnel

2012. május 12., szombat 21:59

A bajnok Dortmund kiütötte a BL-döntőre készülő Bayern Münchent a Német Kupa döntőjében. Az 5-2-es, szenzációs meccsen Lewandowski triplázott, Ribery álomgólt lőtt.

A Bayern München BL-döntősként, a Dortmund pedig bajnokként várta a Berlinben, 75 ezer néző előtt megrendezett kupadöntőt. Riberyék ráadásul legutóbbi négy meccsüket elvesztették a Dortmund ellen.


A Bayern abban az összeállításban kezdett, amivel a BL-döntőjében is mennének a Chelsea-vel szemben, ha nem lenne eltiltva több kulcsjátékosuk (Luiz Gustavo, Alaba, Badstuber, Boateng) is. Kagawa már a 3. percben vezetést szerzett a Dortmundnak: Luiz Gustavo adta el a labdát, Neuer hiába jött ki, Blaszczykowski előnyben volt, középre adta Kagavának, aki az üres kapuba passzolt.

A 24. percben a sérülten játszó Weidenfeller (nem sokkal később le is kellett cserélni) húzta el Gomez lábát, a jogos tizenegyes az áprilisi bajnoki bűnbakja, Robben lőtte a bal alsóba.


Öt perccel a félidő vége előtt a Dortmund is büntetőhöz jutott. Boateng buktatta Blaszczykowskyt. Neuer érezte a bal alsót, de csak beleérni tudott Hummels lövésébe. Közvetlenül a lefújás előtt Lewandowski is betalált, Kagavával játszott össze.


Az 58. percben belőtte a negyediket is Jürgen Klopp csapata, Lewandowski kapta a labdát, közelről lőtte ki a hosszút.


Nem sokkal később Gomez fejelhetett volna gólt, de csak a felső kapufát találta el. Negyedórával a vége előtt csak jött a második Bayern-gól, Ribery elképesztő csellel hozta magát lövőhelyzetbe, majd a jobb alsóba belsőzött.

A meccs eddig egyértelműen a Dortmundé volt, de érezni lehetett, ha itt még egyet szerez a Bayern, bármi lehet. Nem lett, mert az ötödiket is megszerezte a Dortmund.


Neuer tőle szokatlanul nagy hibát vétett, kiejtette a labdát. Ezután esélye sem volt visszaérni a kapuba, Lewandowski oda fejelhetett, ahova akart, ezzel harmadik gólját szerezte. A vége 5-2 lett.

Német Kupa, döntő

Borussia Dortmund-Bayern München 5-2 (3-1)

gól:  Kagawa (3.), Hummels (41., 11-esből),  Lewandowski (45., 58., 81.), illetve Robben (25., 11-esből), Ribéry (76.)

Rovatok