Index Vakbarát Hírportál

A City 100 év alatt sem ér be minket

2012. május 14., hétfő 17:17

Sir Alex Ferguson gratulált a ManCity bajnoki címéhez, de hozzátette, a városi riválisnak még sok tennivalója van, hogy megközelítse a Manchester Unitedet.

„Folytathatják, ameddig csak akarják, de a mi történelmünk olyan gazdag, hogy azzal nem versenyezhet senki. Száz év sem elég nekik, hogy ilyen szempontból beérjenek minket" - mondta.

„Vállaljuk a kihívást, ebben jók vagyunk. A Manchester United nevében gratulálok szomszédainknak. Ezt a bajnokságot a legnehezebb megnyerni. A szezon elején azt mondtam, 82 pontra van szükségünk ahhoz, hogy bajnokok legyünk. Ennél héttel többet szereztünk, de látják, hogy ez nem számít, elbuktuk a bajnokságot."

A City és a Manchester United 86-86 ponttal ment neki a zárókörnek, de a kékek +8-cal álltak a MU-hoz képest gólarányban, vagyis tudni lehetett, ha mindkét csapat nyer, a City a bajnok. A United hiába verte 1-0-ra a Sunderlandet, a City az utolsó percekben fordított a QPR ellen, így 44 év után újra bajnokságot nyert. „Meglehetősen kegyetlen dolog így bukni, de 25 év alatt megéltem már egyet s mást.

Rovatok