Index Vakbarát Hírportál

Nincs felemelőbb: lesgóllal bentmaradni

2012. május 14., hétfő 15:58

Hihetetlenül izgalmas volt a spanyol bajnokság kiesés elől menekülő csapatainak utolsó pár perce. A Zaragoza indult a legrosszabb pozícióból, de gyorsan ember, majd gólelőnybe is került Getaféban. Pintér Ádám csapata még a tavalyinál is nagyobb hajrával maradt bent, pedig volt 12 pont lemaradása is.

A Rayo Vallecano és a Granada egymás ellen játszott, a hazaiak 23 forduló óta nem ikszeltek, most egy döntetlennel kiestek volna.

Az utolsó percben azonban Tamudo lesről lőtt gólt, ezzel nyertek, amivel meg is menekültek, az újonc Granadának sem kellett azonban aggódnia, mert a Villarreal időközben kapott egy gólt hazai pályán az Atletico Madridtól.

A Villarreal a BL csoportkörében gyenge volt, a bajnokságban úgy látszott, összekapja magát, a Reallal is döntetlenezett, május elsején pedig legyőzte idegenben a Sporting Gijont (3-2).

Akkor biztosnak látszott bentmaradása, de mivel az utolsó két fordulóban gólképtelen volt, nem nyerhetett. Az Atlético elleni 0-0-lal a vonal fölé került volna, de Falcao a 88. percben a másodosztályba taszította a Villarrealt.

A kiesőzóna: 15. Rayo Vallecano 43 pont, 16. Zaragoza 43, 17. Granada 42, 18. Villarreal 41, 19. Gijon 37, Santander 27.

Rovatok