Index Vakbarát Hírportál

Drogba: A Chelsea-ben nem adhatod fel

2012. május 20., vasárnap 09:59

A Bajnokok Ligája döntőjének legjobbjává Didier Drogbát választották. A Chlesea-játékos a 88. percben fejesgóljával hosszabbításra mentette a Bayern München elleni meccset, majd a tizenegyespárbaj utolsó lövőjeként is elviselte a lelki terhet, belőtte a büntetőt.

„Ha Chelsea-játékos vagy, nem adhatod fel a végéig. Ez a mi szellemiségünk, ezt próbáljuk meg átadni az új játékosoknak is" - mondta Drogba.

A Chelsea egyszer már játszott BL-döntőt, de 2008-ban Moszkvában a Manchester Untited nyerte a büntetőpárbajt. Drogba már nem vett részt benne, mert kiállították, de jól emlékeszik a meccsre.

„Moszkvában nagyon nehéz volt, és fájdalmas a klubnak, de ma éjszaka mindezt magunk mögött hagytuk. Mindent visszakaptunk. Ez megvolt írva, azt hiszem, elég régóta. Sokat imádkoztam érte, isten és a csapat csodálatos. Nyolc éve vagyok a klubnál, és mindig közel voltunk, hogy a legmesszebb jussunk. Most végre nálunk van ez kupa, visszavisszük a Stamford Bridge-re, és ennél nincs jobb érzés" - nyilatkozta a meccs után.

„Magabiztos voltam, de mielőtt odaálltam volna, átfutott rajtam, mi történt az Afrika-kupán. Nyerhettünk volna Elefántcsontparttal a döntőben, de elhibáztam a büntetőt. Most is hasonlóan nehéz helyzet volt, de arra gondoltam, ha Petr Cech megcsinálta a védést, nekem is be kell lőnöm. Ha egy ilyen fickó áll a kapuban, hinned kell magadban. Érte és a többi csapattársamért is be akartam találni. Mosolyt akartam a Chelsea-nek hozni, ha már máskor mind a padlón voltunk és sírtunk."

Drogba arról nem nyilatkozott, mi lesz vele jövőre, arról szóltak a hírek, hogy 34 évesen elhagyja a klubot. Marcello Lippi a kínai Kantonban edző, szívesen látná.

Rovatok