Index Vakbarát Hírportál

Drogba: Ha nem nyerünk, maradtam volna

2012. május 23., szerda 12:58

Didier Drogba maradt volna a Chelsea-nél, ha a londoniak nem nyerik meg a Bajnokok Ligája-döntőt a Bayern München ellen. Az egyenlítő gólt szerző elefántcsonparti elmondta, ez volt az az eredmény, amit minden áron el akart érni pályafutása alatt, a győzelem, amit nyolc éve hajszolnak csapattársaival, így nagyon nehéz lett volna egy vesztes meccs után távoznia.

„Szombaton játszottam utoljára a Chelsea-ben, a BL-győzelem fantasztkus lezárása volt az elmúlt nyolc szezonnak. Ez volt a hab a tortán" - fogalmazott a 34 éves csatár, aki elmondta, a fáradtság miatt elmúlt napokban inkább negyvennek érezte magát, de miután végigjátszott egy hosszabbításos finálét, büszke lehet a teljesítményére.

Droba szerint a klubbal közösen hozták meg a döntést, marasztalták volna, de megértették az ő álláspontját is. A jövőjével kapcsolatban nem bocsátkozott jóslatokba, mint mondta, a szombaton történtek járnak most az eszében és nem Kína vagy Amerika. Azt leszögezte, a Chelsea iránt érzett tisztelete miatt nem fog másik angol klubban pályára lépni. Fernando Torresről úgy véli, a világbajnok csatár nehéz időszakon van túl, de bizonyított, ezért a következő szezon az övé lehet. A spanyollal egyébként jóban vannak, szeretett volna több időt együtt tölteni vele a pályán.

Drogbát 2004-ben huszonnégy millió fontért szerződteték a londoniak a Marseille-től. A Chelsea-nél eltöltött nyolc szezonban 341 meccsen lépett pályára, 157 gólt szerzett, háromszor volt angol bajnok, négyszer nyerte meg az FA-Kupát, a múlt hét óta pedig már Bajnokok Ligája-győztesnek is mondhatja magát.

Rovatok