Index Vakbarát Hírportál

Összefolyik a gránátvörös és a kék

2012. május 23., szerda 09:24

A 2012-13-as szezontól új stílusú mezben futballozik a Barcelona. A klasszikus, gránátvörös-kék csíkozást újraértelmezte a Nike, a két színt foltokban úsztatja egymásba.

Nem véletlenül, a pr-szöveg szerint az egymástól egyszerre elváló és egybefolyó szín azt tükrözi, hogy a klub milyen jól tudja összecsiszolni egy csapattá a nemzetközi sztárokat és a saját nevelésű tehetségeket. Ez pedig a Barca-védjegye: hagyomány, kreativítás és ifjúság.

A mez vörös nyakat is kapott, a nyak alatt hátul sárga-vörös katalán zászló kapott helyet, míg Barca jelmondta, a "több, mint egy klub" a nyak külső részére került.

Ha a felső részen nem is, a nadrágon megmaradt a hagyományos csík. A kék nadrág oldalán egy vékony vörös sáv fut végig.

Az új mez nemcsak a megjelenésében modern, hanem nagyon kényelmes is, és a legmodernebb technológia a csúcsteljesítmény elérését is segíti. 23 százalékkal könnyebb, mint az ezt megelőző évek dresszei, de jóval ellenállóbb, állítólag 20 százalékkal erősebbek a textilszálak.

A mezen számos apró, lézerrel készített lyukat ejtettek, hogy a lehető legjobb legyen a szellőzése, és az izzadtság elvezetésével kellemes komfortérzetük legyen a futballistáknak. A Barca honlapja szerint az új sportszár is különleges, a beépített technika segít a futballisták egyensúlyozásában.

Az új Barcelona-szerelés a környezetvédőknek is szimpatikus lehet, a mezeket újrahasznosított poliészterből készítették, egy-egy nadrághoz és felsőhöz legalább 13 műanyag palackot használtak fel.

Rovatok