Index Vakbarát Hírportál

Cantona óta nem volt ekkora büntetés

2012. május 24., csütörtök 10:14

Tizenkétmeccses eltiltást kapott az Angol Labdarúgó Szövetségtől (FA) Joey Barton. A Queens Park Rangers csapatkapitányát a Manchester City elleni 3-2-re elveszített bajnokin Tevez lekönyökléséért állította ki Mike Dean játékvezető, de Barton ettől sem higgadt le, előbb Agüerót lökte fel, majd Kompanyt próbálta lefejelni.

Mivel ez már a második piros lapja volt a szezonban (januárban, a Norwich ellen elvesztett bajnoki 36. percében állították ki először, amiért három meccset kapott), automatikusan négy meccs járt érte, a további két erőszakos megmozdulásért pedig újabb négyet-négyet kapott. Az FA úgy fogalmazott Barton ámokfutásáról, mint ami „rosszat tesz a futball imidzsének". Bartonnak most még egy 75 ezer fontos büntetést is ki kell fizetnie.

2008-ban, mindössze 26 évesen azért került 74 napra rács mögé, mert részegen bántalmazott egy tinédzsert. Később edzés közben megverte akkori newcastle-ös csapattársát, a francia Osumane Dabót, aki kórházi kezelésre szorult. Akkor négy hónap felfüggesztettet kapott a bíróságon.

A leghosszabb eltiltás eddig Paolo Di Canióé volt, az olasz játékos 1998-ban lökte meg Paul Alcock játékvezetőt. Eric Cantona 1995-ben kilenc hónapot kapott azért a bizonyos kungfu-rúgásért.

Rovatok