Index Vakbarát Hírportál

Di Matteo: 1 éves szerződés nem érdekel

2012. május 24., csütörtök 15:50

A Chelsea-vel BL-t nyerő edző kizárólag hosszú távra írna alá. Drogba után Bosingwa és Kalou is távozik a londoniaktól.

Roberto Di Matteo nem kér az egyéves szerződésből, amit Roman Abramovics ajánlana neki, a múlt héten Bajnokok Ligáját nyerő edző kizárólag hosszú távra kötelezné el magát. A tréner úgy véli, az elmúlt hónapokban eleget tett le asztalra, hogy bizonyítsa, rátermett a munkára, és nem akar egy éves próbaidőszakon lenni a klubnál.

A Chelsea vezetői tisztában vannak azzal, hogy Di Matteo akár máshol is vállalhat munkát (állítólag korábbi munkaadója, a West Brom, és az Aston Villa is tárt karokkal várja), ezért az elkövetkezendő hetekben ők is szeretnék rendezni az edzőkérdést. Már csak azért is, mert a játékosok július 4-én térnek majd vissza a klubhoz, addigra le akarják zárni az ügyet.

Didier Drogba után egyébként újabb távozókra lehet számítani, Jose Bosingwa és Salomon Kalou is máshol folytatja. A 2006-ban érkezett Kalou az elmúlt szezonban már csak tizenkétszer lépett pályára a bajnokságban, a 2008-ban 16 millió fontért igazolt Bosingwa szerződését ugyan egy évvel meghosszabbíthatta volna a Chelsea, de a portugál védőt is elengedik.

Rovatok