Index Vakbarát Hírportál

Szabics, Huszti nyomában az ifjú Vidi-csatár

2012. június 2., szombat 09:44

A válogatott egyik újonca, Gyurcsó Ádám lőtte a csehek elleni felkészülési meccsen a magyar csapat győztes gólját Prágában. A Videoton 21 éves csatára a 65. percben állt be Koltai helyére, a 88.-ban pedig eldöntötte a meccset.

Az utóbbi tíz szezonban öt játékos debütált góllal a válogatottban, mindenki győztes meccsen, írja az mlsz.hu.

A most is pályára lépett Szabics Imre Luxemburg ellen két gólt is szerzett. 2003. április 30-án, az újpesti Szusza Ferenc Stadionban 2-1-re és 5-1-re alakította az állást, utóbbi góljával kialakította a végeredményt.

2004. április 25-én Zalaegerszegen, a japánok ellen lépett pályára a magyar csapat. Két újonc is a vendégek kapujába talált, előbb Juhász Roland1-0-nál, majd Huszti Szabolcs a 92. percben, 2-2-es döntetlennél, tizenegyesből. Lothar Matthäus csapata 3-2-re nyerte meg a meccset.

2004. december 2-án a thaiföldi Bangkokban, semleges pályán játszott a válogatott az észtekkel. Az 5-0-ra megnyert meccsen az utolsó gól volt az újoncé, az akkor még az MTK-ból beválogatott Pollák Zoltáné.

A grazi osztrák–magyaron, 2006. augusztus 16-án Bozsik Péter kapitány csapata egy góllal nyert,  Gera Zoltán vezető gólját az újoncHorváth András toldotta meg eggyel. A hazaiak Kuljic góljával szépítettek, de egy újonc döntő találatával a magyar válogatott idegenben 2-1-re győzött.

Rovatok