Index Vakbarát Hírportál

Maradona Dubajban is előadta magát

2012. július 11., szerda 10:19

Rúg, dulakodik, tigrisbukfencezik Maradona az al-Vaszl edzőjeként. Az elmúlt másfél év emlékezetes alakításaira szavazhat.

Közel másfél év után menesztette az al-Vaszl vezetősége Diego Maradonát, az argentin a tizenkét csapatos bajnokságban csak a nyolcadik helyre hozta be a klubot. A korábbi világbajnok arab vezetőedzői kalandja tehát véget ért, bőven akad azonban olyan momentum, ami emlékezetessé tette ott töltött másfél évét.

Sárgát érő színészkedés

A csapat egyik foglalkozásán Maradona is beállt játékosai közé, majd amikor elfáradt, egy látványos műseséssel fetrengett egy kicsit a pályán. Az edző jót mosolygott, aztán egyik focistájával pacsizott.

Ezt Trapattonitól is megnéznénk

Kifogyhatatlan tűnik Maradona arzenálja, ha a pálya melletti őrjöngésről van szó. Játékosa hatalmas ziccere után egy tigrisbukfenccel vezette le a feszültséget.

Közönségtalálkozó

Az al-Shabab ellen már 2-0-s hátrányban volt a csapata, nem is nagyon érdekelte, ami a pályán történik. Figyelmét sokkal inkább az kötötte le, hogy a lelátón barátnőjének beszóltak, így a lefújás után a nézők között termett, hogy rendet tegyen. Mindenkihez volt egy-két kedves szava.

Elege lett a kíváncsi nézőkből

Maradona második mérkőzése következett az al-Vaszl kispadján. A meccs előtt egy drapériával szeretett volna fotózkodni, de a kíváncsi nézők rendre felrángatták azt, hogy testközelből vehessék szemügyre a legendát. Maradonának ebből lett elege egy idő után és lerúgta az egyik néző kezét.

Technikai bemutató

A bajnokság 11. fordulójában egy perccel a lefújás után nyerésre állt az al-Vaszl, így az edző is megengedett magának egy technikai bemutatót. Szép fejessel adta vissza a labdát a pálya széléről.

Melyik alakítás tetszett?

  • 159
    A fejes
  • 94
    A rúgdosódás
  • 58
    A tigrisbukfenc
  • 19
    A színészkedés
  • 14
    A nézőkkel dulakodás

Az ötvenegy éves tréner nem tudta megváltani a világot a klubnál. Közel másfél évig irányította a csapatot, a huszonkét mérkőzésből mindössze hetet tudott megnyerni, ötöt döntetlenre hozott, tízet elvesztett, 31%-os mutatóval zárta az arab kirándulást.

Maradona a 2010-es világbajnokságon Argentína szövetségi kapitányaként is hamar  közönségkedvenc lett. Szivarozva vezette az egyik edzést, bosszút állt az őt eltaláló játékoson, rendre utasította az újságírókat, nyilvánvalóvá tette, hogy a nőkhöz vonzódik, de azt is bebizonyította az egyik foglalkozáson, hogy még mindig nagyszerűen lövi a szabadrúgásokat.

Rovatok