Index Vakbarát Hírportál

Rejtélyes magyar válogatottat aláztak meg az arabok

2012. július 12., csütörtök 14:35

Az olimpiára készülő Egyesült Arab Emirátusok csapata 5-0-ra verte Magyarország U23-as csapatát, írta a thenational.ae című lap. Ez hatalmas siker, mert korábban a Sahtar Donyecktől 4-2-re kaptak ki. Linzben azonban nem volt eső, ez jól hatott az arabok játékára.

Az arab televízióban többször ismételték a meccs fontos jeleneteit, elsősorban a gólokat, az eufória kézzel fogható.

A Magyar Labdarúgó Szövetségnél (MLSZ) nem tudnak a mérkőzésről, mivel ilyen korosztályú utánpótlás csapat nincs is.

A cikk írója, Paul Oberjuerge annyit közölt az Indexszel: csapatösszeállítást nem tud küldeni, mert a játékosok olyan mezben játszottak, amelyeken nem volt név. A kapust, a csapatkapitányt Jakabnak hívták.

"A magyar nemzeti színeket viselték, és magyarul beszéltek, amennyire meg tudtuk állapítani. Kételkedtünk abban, hogy ez egy nemzeti válogatott, de a meccs szervezői így mutatták be őket" - tette egyértelművé Oberjuerge.

„Tanácstalanok vagyunk, ki játszhatott a városban. Nyomozunk, mást nem tehetünk. Azt el tudom képzelni, hogy a könnyebbség miatt Magyarországnak neveztek el egy klubcsapatot, egyszerűbb volt így megjeleníteni” – tájékoztatott az MLSZ-ből Varga Sándor.

A fogadóirodák nyilvántartásában ez a találkozó nem szerepel.

Az Emirátusok válogatottja július 26-án, egy nappal az olimpiai nyitóünnepség előtt Uruguayjal játszik, majd Anglia és Szenegál ellen játszik.

Rovatok