Index Vakbarát Hírportál

Erőtlen Anzsi verte a Honvédot az EL-ben

2012. július 19., csütörtök 19:15

A Budapest Honvéd az Európa Liga első körében kapott gól nélkül, kettős győzelemmel verte az albán Vlorát, ezzel kiharcolta, hogy az orosz sztárcsapat, az Anzsi Mahacskala ellen játszhasson.

Az Európai Labdarúgó Szövetség (UEFA) nem engedélyezte, hogy Dagesztánban játsszák le a meccset, ezért a Moszkva közelében lévő Szaturn-pályára vitték az összecsapást.

Az Anzsi ötödik lett az orosz ligában, a télen leigazolták Guus Hiddinket, elengedték viszont Dzsudzsák Balázst, aki miatt Magyarországon ismert lett ez a csapat. Hiddink sem tudott azonban BL-szereplőt csinálni a dúsgazdag csapatból, amelyben már vannak jó játékosok, de korántsem keltett félelmetes benyomást tavasszal, az orosz bajnoki hajrában. Többször inkább esetlennek látszott, mint tudatosnak.

Ettől még abszolút favorit volt ezen a kupameccsen, és az első negyedóra semmittevése után az oroszok átvették az irányítást, a kameruni Eto’o nagy kapufát lőtt. Jucilei pedig a vezetést is megszerezte, miután 22 méteres lövése Ignatovic lábán irányt változtatott, Kemenes kapus pedig erre nem reagálhatott.

Az Anzsinak voltak nagy helyzetei még az első félidőben is - Traoré hat méterről nem találta el a kaput, pedig már csak Kemenes volt előtte -, de a Honvéd is jelezte, hogy a pályán van, mert Tchami szép, 18 méteres lövése a kapufát érintve került a vonalon kívülre.

A második félidőben az Anzsi semmit sem mutatott, a Honvéd akár ki is egyenlíthetett volna, ha Délczeg jobban koncentrál helyzeténél, vagy Tchami jobban figyel perdítésénél.

Így maradt az 1-0, ami elfogadható vereség, bár amikor az Anzsi focizni akart, akkor óriási fölényben volt.

Anzsi Mahacskala (orosz)-Budapest Honvéd 1-0 (1-0)
Ramenszkoje, 4000 néző, v.: Alon Yefet (izraeli)
gólszerző: Jucilei (22.)
sárga lap: Zsirkov (43.), Samba (90.)
Anzsi: Gabulov – Szatov (Lahilajov, 69.), Samba, Joao Carlos, Logasov – Jucilei, Ahmedov – Traoré (Szmolov, 83.), Buszufa, Zsirkov (Tagirbekov, 77.) – Eto,o
Honvéd: Kemenes – Lovric, Ignjatovic, Debreceni, Vidovic – Hidi (Vécsei, 61.), Johnson – Diaby (Vernes, 56.), Ivancsics (Diarra, 82.), Tchami – Délczeg

Rovatok