Index Vakbarát Hírportál

Bombagóllal egyenlített Pozsonyban a Vidi

2012. július 20., péntek 09:44

Oliveira szép találata akár továbbjutást is érhet a fehérvári csapatnak. Most lassítva megnézheti.

Az Európa Liga selejtezőjének második körében 1-1-es döntetlenre végzett Pozsonyban a Videoton, a Slovan elleni egyenlítő gólt Oliveira lőtte.

Az első félidőben a szlovák csapat szerzett vezetést, a 26. percben Sebo szép mozdulattal lőtt kapura, a labda megpattant egy védőn, így Bozovicnak nem volt esélye a mentésre.

Hamar jött a Videoton válasza, négy percre rá Oliveira vette át a labdát a tizenhatos előtt, majd jobbal szépen helyezett a felső sarokba (a videón 1.15-től). A mérkőzésen több gól már nem született, így a magyar csapat várhatja kedvezőbb helyzetből az egy hét múlva esedékes visszavágót.

Több szurkolót előállítottak

Több magyar, lengyel és szlovák szurkoló nem jutott el a pozsonyi Pasienky Stadionba, mert rendbontás miatt a szlovák rendőrség előállította. „Nem sokkal a találkozó előtt a rendőrség 16 lengyel és nyolc magyar állampolgárt állított elő garázdaság gyanújával a Vajnorská utcában" – közölte Tatiana Kurucová pozsonyi rendőrségi szóvivő péntek reggel. Egy további magyar állampolgárt a stadion előtti parkolóban vettek őrizetbe. "Magyar állampolgárról van szó, aki egy ismeretlen tárggyal megrongálta egy másik magyar állampolgár Audi márkájú személygépkocsiját. Az ügyben vagyon elleni szabálysértési eljárás indult" - mondta Kurucová. Este nyolc óra előtt a rendőrségi segélyhívó számon egy stadionhoz közeli kávéházból jelentettek be incidenst, ahová nagyobb számú magyar szurkoló tért be és randalírozott. A kávéház személyzete rendőrségi segítséget kért. A rendőrség kiérkezése után a helyzet rendeződött, további intézkedésre nem volt szükség.
A Pravda.sk szerint a mérkőzés előtt a stadion előtti parkolóban néhány tucatnyi magyar és szlovák szurkoló került vitába, de a verekedést a rendőrség megakadályozta. Néhány magyar és szlovák szurkolót azonosítás céljából elővezettek. 

Rovatok