Index Vakbarát Hírportál

Gruborovics szupersztár lett Finnországban

2012. július 20., péntek 12:03 | aznap frissítve

A magyar játékos mesterhármasával nyert csapata, a finn bajnokságban vezeti a góllövőlistát. A válogatottságra is gondolt már.

Mesterhármast vágott Európa Ligában csütörtök este a magyar Gruborovics Tamás. A  JJK Jyväskylä támadó középpályása a Zeta Golubovci elleni EL-meccsén villogott, az első félidőben tizenegyesével egyenlített a finn klub, majd a második félidőben az ő két góljával fordították meg a meccset és nyertek 3-2-re.

A huszonnyolc éves Gruborovics, aki gyerekkora óta él Finnországban él családjával, tizenhét forduló után a finn bajnokság legeredményesebb játékosa tíz góllal. Már tavaly is szórta a gólokat, tizenhattal járult hozzá ahhoz, hogy csapata a nemzetközi kupaindulást érő harmadik helyen zárt.

A Jyväskylä előtt a szintén elsőosztályú IFK Mariehamn csapatában focizott két évet, a 2010-es bajnokságban tíz találattal ő volt a klubja legjobb góllövője, a szurkolók az év játékosának választották.

A Transfermarkt.de jelenleg 650 000 euróra taksálja Gruborovics értékét, aki tavaly az Origónak elmondta, érdekelné a magyar válogatottság, de még senki nem kereste meg.

Gruborovics apja, Tibor is labdarúgó volt, a SzEOL egykori játékosa 1989-ben kint telepedett le, és hat évig játszott az élvonalban a Mikkeliben. Közel kétszáz meccsen lépett pályára, de a második vonalban is focizott, mielőtt visszavonult.

Rovatok