Index Vakbarát Hírportál

Kondás: 2-0-nál nagyon kellett figyelnünk

2012. július 25., szerda 10:37

A DVSC 3-0-ra verte az albán Skënderbeut a Bajnokok Ligája selejtezőjének visszavágóján. A magyar bajnok 3-1-es összesítéssel jutott a BL harmadik körébe.

Kondás Elemér, a Debrecen vezetőedzője elégedett volt játékosai hozzáállásával, akik végig küzdöttek. „Úgy álltak ehhez a mérkőzéshez és úgy teljesítettek, ahogy az előző idényben megszokhattuk. Küzdöttek az első perctől az utolsóig minden labdáért, rengeteg helyzetet sikerült kialakítaniuk. Nagyon nehéz meccsen vagyunk túl, de úgy gondolom, megérdemelten jutottunk tovább. Amikor 2-0-ra vezettünk, nagyon kellett figyelni, mert már az ellenfél is kockáztatott, többet támadott, ennek megfelelően mi is átszerveztük a csapatjátékot, ám amikor Coulibaly megszerezte a harmadikat, mindenki megnyugodhatott. Nem tudnám megmondani, hogy a BATE Boriszov, vagy a Vardar lenne a kedvezőbb számunkra, azzal küzdünk meg, amelyik továbbjut szerda este. A mérkőzést személyesen tekinti majd meg Sándor Tamás, így több információt tudunk begyűjteni az ellenfélről. A következő napokban arra kell figyelni, hogy a játékosok megfelelően kipihenjék magukat, regenerálódjanak, ugyanis szombaton rangadót játszunk a Győr ellen az NB I-ben. Megpróbálunk majd valószínűleg frissíteni."

Stanislav Levy, az albánok edzője kicsit soknak tartja a 3-0-t, de a Loki megérdemelten ment tovább. „Erősebb csapattal találkoztunk ebben a párharcban, és ez ezen a mérkőzésen már egyértelműen látszott. Mivel jól felkészültünk, bíztunk a továbbjutásban. Korán kaptuk az első gólt, de sokáig nem változott az eredmény, és reméltük, hogy elkerüljük a további találatokat. Kétgólos hátrányban még újítani tudtunk, de a továbbjutáshoz szükséges gólt nem tudtuk megszerezni. Az eredmény nem tükrözi teljesen, hogy mit nyújtott a két csapat a pályán, ám a Debrecen megérdemelte a továbbjutást. Nem tudtunk betalálni, e nélkül pedig a futballban nem lehet nyerni."

A DVSC a 3. fordulóban a fehérorosz BATE Boriszov és a macedón FK Vardar párharcának győztesével játszik. Az első meccset a BATE nyerte 3-2-re, a visszavágót szerdán rendezik. A 3. forduló első meccsét július 31-én vagy augusztus elsején játsszák, a visszavágó egy héttel később lesz Nyíregyházán.

Rovatok