Index Vakbarát Hírportál

Az év bravúrja lenne megríkatni Eto'o-ékat

2012. július 26., csütörtök 15:25

A Debrecen már ott van a BL-selejtezők 3. fordulójában, ma a maradék két magyar csapaton, a Videotonon és a Honvédon a sor az Európa Ligában. Előbbinek könnyebb dolga lehet, utóbbitól már az is bravúr volt, hogy az Anzsi Mahacskalától csak 1-0-ra kapott ki idegenben.

Honvéd-Anzsi Mahacskala

Bár a múlt heti, oroszországi meccs előtt sokan mondták, hogy ez a Kispest öt kapott góllal fog hazajönni, csak 1-0-ra kaptak ki Eto'o-éktól. Egy szerencsétlenül megpattanó lövés volt a Honvéd veszte, de a második félidőben akár egyenlíthettek is volna. Tchami kapufát rúgott, az Anzsi egyáltalán nem volt meggyőző.

A kispesti visszavágóra önbizalmat adhat a mindössze 1-0-s hátrány, és az is, hogy valószínűleg telt ház lesz a Bozsik Stadionban, de ettől még továbbra is a jóval erősebb kerettel érkező mahacskalaiak az esélyesek.

„A kapunktól 25-30 méterre fel kell tolni a védekezésünket, illetve ha nálunk van a labda, akkor azt őriznünk kell és bátran játszani. Két lábbal a földön kell járnunk, és alázatos futballal sikerülhet meglepetést okoznunk" - mondta a sajtótájékoztatón Marco Rossi, a Honvéd olasz vezetőedzője. Rossi arra a kérdésre, hogy a Honvéd egygólos hátrányban mennyire fog támadóan fellépni, azt válaszolta, olyan kiváló játékosoknak, mint Samuel Eto'o, vagy Jurij Zsirkov, nem szabad túl nagy területet adni, mert az végzetes lehet, ezért a biztonságos játékra is nagyon ügyelni kell majd.

„Azt könnyen leszűrhettük a múlt heti mérkőzésből, hogy rendkívül labdabiztosak és stabilak. Meg kell becsülnünk, hogy vannak értékeink, így például Christian Hervé Tchami, a fiatal Vernes Richárd, a Sorin Botis helyére érkező szerb védő, Alekszandar Ignjatovics, aki bizonyította, hogy helye van a csapatban, de nehogy elfeledkezzek Ivancsics Gellértről – középpályásunknak olyan bal lába van, amelyet még külföldön is megbecsülnének. Továbbra is úgy látom, hogy támadnunk kell, de persze nem esztelenül. Gólt kell lőnünk, csak akkor juthatunk tovább" - nyilatkozta Kemenes Szabolcs, a kispestiek kapusa a Nemzeti Sportnak.

„Azért jöttünk, hogy nyerjünk és továbbjussunk, ugyanakkor fegyelmezetten kell játszanunk, mert az előnyünk minimális" - mondta Guus Hiddink, az Anzsi holland edzője.

A Honvédnál nincs sérült, Marco Rossi a legerősebb összeállításban kezdhet.

A várható kezdők

Honvéd: Kemenes, Vidovics, Debreceni, Ignjatovics, Lovric, Johnson, Hidi, Tchami, Ivancsics, Vernes, Délczeg

Anzsi: Gabulov, Tagirbekov, Joao Carlos, Samba, Logasov, Jucilei, Ahmedov, Satov, Traoré, Buszufa, Eto'o

Ha sikerülne továbbmenni, a Honvéd a Lokomotiv Plovdiv–Vitesse továbbjutójával játszana a 3. körben. A bolgárok 4-4-et játszottak otthon a hollandokkal, utóbbi az esélyesebb. A Honvéd-Anzsi Mahacskala 18:30-kor kezdődik a Bozsik Stadionban, aki szeretne bejutni, ma 16 órától még a helyszínen vehet jegyet, ebben az esetben érdemes minél előbb kiérni. A találkozót az m2 élőben közvetíti.

Videoton-Slovan Bratislava

Mivel Pozsonyban ikszeltek, Torghelléék most már egyértelmű esélyesként várják a fehérvári visszavágót. A két csapat nagyjából egyforma erősségű, legalábbis a múlt csütörtöki 1-1 alapján mindenképpen.

„Ez egy nagyon nehéz párharc, különösen az 1-1-gyel végződött pozsonyi meccs ismeretében. A csapattól a pozsonyihoz hasonló vagy annál jobb teljesítményt várok. A Slovan játékosai könnyed győzelemre számítanak, de tévedhetnek, mert mi el akarjuk érni céljainkat, azaz tovább szeretnénk jutni" - mondta Paulo Sousa, a Videoton portugál edzője. Hozzátette, a Slovantól agresszív játékra számít, de szerinte az a lényeg, hogy saját rendszerüket játszva, egyénileg és csapatszinten is túlszárnyalják az ellenfelet. Abban biztos, hogy a stadion atmoszférája a fehérváriakat fogja segíteni.

„Úgy érzem, 50 százalék esélyünk van a Videoton ellen. Nincs változás, ugyanazok a játékosok alkotják a keretet, mint az első összecsapáson" - mondta Vladimír Weiss, a pozsonyiak vezetőedzője.

A várható kezdők

Videoton: Bozsovics, Stopira, Caneira, Vinícius, Brachi, Mitrovics, Tóth B., Gyurcsó, Sándor Gy., Oliveira, Torghelle

Slovan Bratislava: Kovác, Luksík, Pauschek, Gorosito, Bagayoko, Grendel, Sabo, Halenár, Peltier, Milinkovics, Sebo

A Videoton a Differdange 03–Gent-párharc győztesével játszana, ha továbbmenne. A luxemburgiak az első, hazai meccsen 1-0-ra kikaptak a belgáktól, így nagy valószínűséggel utóbbi lenne Torghelléék ellenfele.

A Videoton-Slovan Bratislava találkozó 20:30-kor kezdődik a Sóstói Stadionban, a mérkőzést az m2 élőben közvetíti.

Rovatok