Index Vakbarát Hírportál

BATE–Loki 1-1: Sidibe hősből tragikus hőssé vált

2012. augusztus 1., szerda 20:22

A 94. percig úgy tűnt, bombameglepetés lesz Boriszovban, aztán öngólt vétett a Loki addigi nyerőembere. Az 1-1 egyáltalán nem rossz a BL-selejtező visszavágója előtt, de dühítő, mert az utolsó pillanatig úgy tűnt, meglesz a győzelem.

Kondás Elemér egy csatárral, Coulibalyval kezdett elől, nyilvánvaló volt, hogy a Loki elsődleges célja, hogy ne kapjon gólt idegbenben, a BATE Boriszov ellen a BL-selejtező 3. körében .

Az első félidőben nagyrészt a középpályán folyt a játék, a debreceniek fegyelmezetten védekeztek, különösen Varga fogott ki jó napot, rengeteg labdát szerzett. A támadásokra viszont már nem maradt erő, amikor meg sikerült az ellenfél térfelére átjutni, a fehérorosz védők is a helyükön voltak. A rájuk jellemző letámadás nem működött, látszott, erre komolyan készült a magyar csapat. Hleb már első meccsén vezéregyénisége volt a csapatnak, de komoly helyzetig ő sem jutott. Coulibalyéknak két lövése volt a félidőben, egy ment kapura, de az sem volt veszélyes.

Közvetlenül a szünet előtt felpörögtek a fehéroroszok, két komoly helyzetet is kialakítottak. Az elsőnél Hlebtől pattant szerencsével Rogyionov elé a labda, Korhut necces helyzetben, de annál jobb ütemben szerelt az utolsó pillanatban. Aztán Verpecz tolta ki hatalmas bravúrral Mozolevszkij közeli lövését.

Jól jött a szünet

A második félidőben felpörgött a Debrecen, a fordulópontot minden szempontból Sidibe becserélése jelentette. Nem Coulibaly helyett, hanem mellé jött, így két csatárral mentek előre, látszott, hogy gólt akarnak idegenben. Sidibe a 67. percben, nyolc perccel beállása után vezetést is szerzett. A végig óriásit küzdő Coulibaly lerázta emberét a jobb szélen, középre adott, Sidibe pedig a jobb alsóba passzolt. Aztán Yannick is bejött a bal szélre, remekül tartotta meg a labdákat, amivel rengeteg időt nyert a Debrecen. A BATE támadott, több veszélyesebb helyzetük akadt, de Vargából mintha több lett volna, mindenhol ott volt, óriásit játszott.

A hosszabbításban nagyon nyomott már a BATE, Verpecz sárgát kapott, a magyar tizenhatoson belülről jöhettek közvetett szabadrúgással a hazaiak. Ebből még nem lett gól, de aztán egy jobb oldalról beérkező beívelésbe szerencsétlenül ért bele középen Sidibe, Verpecz tehetetlen volt. Nyerőemberből tragikus hőssé vált, de elugrani sem nagyon tudott volna, hatalmas pechje volt.

BL-selejtező, 3. forduló, első mérkőzés

BATE Boriszov (fehérorosz)-Debreceni VSC 1-1 (0-0)
Boriszov, 4000 néző, v.: Sascha Kever (svájci)
gólszerzők: Sidibe (93., öngól), illetve Sidibe (67.)
sárga lap: Pavlov (62.), illetve Ramos (33.), Korhut (88.), Varga (93.), Yannick (93.)

Az 1-1 egyáltalán nem rossz eredmény Boriszovban, az idegenben lőtt gól megvan. A visszavágót jövő kedden, Nyíregyházán játsszák.

BL-selejtezők, 3. fordulók


Hapoel Kiryat Shmona FC (izraeli)-Nefcsi Baki (azeri) 4-0 (1-0)
Sheriff Tiraspor (moldovai)-Dinamo Zagreb (horvát) 0-1 (0-1)
Molde (norvég)-FC Basel (svájci) 0-1 (0-0)
AEL Limasszol FC (ciprusi)-FK Partizan (szerb) 1-0 (1-0)
NK Maribor (szlovén)-F91 Dudelange (luxemburgi) 4-1 (3-0)
RSC Anderlecht (belga)-FK Ekranas (litván) 5-0 (3-0)
Slask Wroclaw (lengyel)-Helsingborgs IF (svéd) 1-1 (0-0)
CFR Cluj (román)–Slovan Liberec (cseh) 1-0 (0-0)
Celtic Glasgow (skót)-HJK Helsinki (finn) 2-1 (0-0)

Nem bajnokok ága:
Köbenhavn (dán)-FC Bruges (belga) 0-0
Fenerbahce (török)–Vaslui (román) 1-1 (0-0)
Motherwell (skót)-Panathinaikosz (görög) 0-2 (0-1)
Dinamo Kijev (ukrán)-Feyenoord (holland) 2-1 (0-0)

Rovatok