Index Vakbarát Hírportál

Vargának sokba került a sárga Boriszovban

2012. augusztus 2., csütörtök 11:02

A Debrecen szerencsétlen, de nagyon értékes döntetlent ért el a BATE Boriszov ellen, a BL-selejtezők 3. fordulójának első, idegenbeli meccsén. Kondás Elemér, a magyar csapat edzője   elszalasztott győzelemről beszélt.

„Nehéz meccsre számítottunk, az is volt. A második félidőben jobban játszottunk, mint az elsőben, a labdát is többet birtokoltuk, és egy szép támadás végén meg is szereztük a vezetést. A végén sajnos magunkat vertük meg, de a legfontosabb célt elértük a hajrában veszélyes BATE ellen: gólt szereztünk. A végén elég sok szabadrúgást kapott az ellenfél a kapunk előtt, de összességében így, hogy idegenben játszottuk az első meccset, nem lehetünk elégedetlenek a döntetlennel, még ha a szünet utáni játékunkkal a győzelmet is megszerezhettük volna. Sidibe becserélése nem volt ilyen formában betervezve, de kellett a támogatás az egyszem csatárunknak, és jól is sült el végül a változtatás" - mondta a meccs után.

Viktor Goncsarenkónak, a BATE edzőjének kettős érzései voltak a lefújás után. „Ugyanúgy a végén tudtunk betalálni, mint a Vardar ellen, ami miatt tisztelet illeti a játékosokat. Ugyanakkor hatalmasat hibáztunk a debreceni gól előtt, és hazai pályán nem túl jó eredmény az 1-1, de van még esélyünk a visszavágón is a továbbjutásra."

A legrosszabb hír a debrecenieknek az, hogy mivel a végig nagyot játszó Varga József a fehérorosz gól előtt közvetlenül reklamálásért sárgát kapott, összejött neki egy eltiltás a visszavágóra. A Debrecen egyik legfontosabb embere így nem játszhat a visszavágón, ami jövő kedden, Nyíregyházán lesz.

Rovatok