Index Vakbarát Hírportál

Fehérváron verni kell a sebezhető Gentet

2012. augusztus 2., csütörtök 18:43

A Videoton nyeretlenül jutott az Európa Liga selejtezőinek harmadik körébe, de a Slovant összességében meggyőző játékkal sikerült búcsúztatni. A belga Gent nagyobb falat lehet, csütörtök este itthon gólt kell lőni, és lehetőleg nem kapni, egy szóval: nyerni.

"Erősebbnek tartom a Gentet, mint a Slovant. Hogy mekkora a különbség a Videoton, illetve a belga csapat játékosainak piaci értéke között, azt az adott bajnokság is befolyásolja, és nem kérdés, a belga magasabban jegyzett a magyarnál. A Gent jó játékosokból áll, ebben lehet különbség, amelyet azonban megpróbálunk eltüntetni a pályán" - nyilatkozta Paulo Sousa, a Videoton portugál edzője.

Juhász Roland, az Anderlecht magyar légiósa hét év alatt rengetegszer játszott a Videoton mai ellenfelével, ő elemzett a Nemzeti Sportnak. "A Gent tipikusan hazai csapat, vagyis hazai pályán veszélyes, de idegenben sebezhető. Ez utóbbi megállapítás most különösen érvényes, mert szerintem a gárda nem olyan acélos, mint a legutóbbi vagy az az előtti idényben. A középpályája erős, a védelme már kevésbé, lehet, hogy két csatárral könnyen szétzilálható. Jó néhány Vidi-meccset láttam, jól érzékelhető a fejlődés, kedvező benyomásaim vannak. A Gent ráadásul nem betömörülős csapat, felvállalja a támadófutballt, ezért is gondolom, hogy a magyar csapatnak lesz esélye kiharcolni a továbbjutást."

Trond Sollied, a Gent edzője - akit korábban a magyar válogatott szövetségi kapitányi posztjával is szóba hoztak - jó csapatnak tartja a fehérváriakat. "Senki se aggódjon, jó együttessel állunk ki a meccsre! Gólokat kell szereznünk, és csak a győzelemmel lennék elégedett. A meleg mindkét gárda teljesítményét egyformán befolyásolhatja, ám nem az időjárás lesz a főszereplő, hanem mi."

A Videotonnál a hétvégén csak csere Gyurcsó helye kérdéses a kezdőben, elől valószínűleg megint Nikolics kezd majd Torghelle helyett.

A Gentnél a sérült Bernd Thijs hiányzik, de az egyszeres válogatott Stijn De Smet is kimaradt a fehérvárra utazó keretből. A fiatal Hannes van der Bruggen játéka is kérdése, de ő ott van a keretben. Két új játékos, Jordan Remacle és a cseh Marcel Gecov is ott a csapatba került.

Annak ellenére, hogy a Videoton jól kezdte a szezont, nem nyert még meccset. A Szuperkupában 1-1 után tizenegyegyesekkel verte a Debrecent, a Slovant két döntetlennel ejtette ki az Európa Liga előző körében, a Pakssal pedig ugyancsak 1-1-et játszott az NB I. nyitófordulójában.

A Gent a hétvégén győzelemmel indult a bajnokságban, otthon verte 2-0-ra a Lierse-t. Az EL előző selejtezőkörében a luxemburgi Differdange-et ütötte ki kettős győzelemmel, ám nagyon szoros meccseken, ami egy luxemburgi ellen nem az erő feltétlen jele (1-0, 3-2).

A találkozó 20:30-kor kezdődik, az Indexen élőben követhető.

A várható kezdők

Videoton: Bozsovics, Stopira, Caneira, Vinícius, Brachi, Mitrovics, Tóth B., Walter, Sándor Gy., Oliveira, Nikolics

Gent: Boeckx, Baric, Andreu, Wouter, Wallace, Brüls, Conte, van der Bruggen, Amposta, Messoudi, Kola

Rovatok