Index Vakbarát Hírportál

A Loki támadni fog, nyerni akar

2012. augusztus 7., kedd 17:39

A magyar bajnok összességében jó eredményt ért el múlt szerdán, a boriszovi BL-selejtezőn, de ha azt nézzük, hogy Sidibe az utolsó másodpercben öngólt vétett, sokkal jobb is lehetett volna. Ettől függetlenül megvan az idegenben lőtt gól, ami nagyon sokat jelenthet az esti, Nyíregyházi BL-selejtező visszavágón.

A Debrecen a csereként beálló Sidibe góljával a 67. percben szerzett vezetést a BL-selejtezők 3. körének első meccsén a BATE ellen, ami a játék addigi képe alapján azért meglepetésnek számított. Az utolsó percekben túl sok kapu előtti szabadrúgása volt a hazaiaknak, amiből tényleg az utolsó pillanatban tudtak egyenlíteni, ráadásul az eset előtt reklamáló, nagyot játszó Varga József reklamálásért sárgát kapott. Neki sorozatban ez volt a harmadik, ezért nem lesz ott a keddi visszavágón, az egyik, ha nem a legfontosabb alapember esett ki.

Kondás Elemér a teljes boriszovi kezdőt pihentette a hétvégi, Kaposvár elleni bajnokin. Ennek meg is lett az ára, a Debrecen 15 hónap után újra kikapott bajnokin. A BATE viszont egyáltalán nem is játszott hétvégén, a fehéroroszok is kipihenten várják a visszavágót. Mivel a válogatott kiesett az olimpián is, öt plusz ember tért vissza a keretbe, köztük Renan Bressan, a fehéroroszok honosított brazilja. Ők rengeteget utaztak az elmúlt időszakban, úgyhogy azért kérdéses, mennyire lehet rájuk komolyan számítani.

„Mindenképpen frissíteni kellett a csapaton. Szerettük volna megadni az esélyt, hogy legalább ugyanolyan állapotban várjuk a visszavágót, mint a BATE Boriszov, amelynek hétvégén nem volt mérkőzése. Rengeteget utaztunk az elmúlt időszakban, ezt is figyelembe kellett venni. A Skënderbeu elleni mérkőzéshez hasonlóan most is az a helyzet, hogy csak akkor tudunk továbbjutni, ha nyerünk. Tény, a 0-0 is nekünk kedvezne, de erre játszani veszélyes lenne, ezért úgy lépünk pályára, hogy győzelemre játszunk. Tudjuk, hogy a BATE fehérorosz válogatott labdarúgói hazatértek az olimpiáról, az edző dönti el, beteszi-e őket, hiszen sokat utaztak a napokban. Nekünk azonban a saját játékunkat kell játszani, azt az arcunkat kell mutatni, amit a Győr ellen és a BL-meccsen. Ami biztos, a BATE jobb csapat, mint a Skënderbeu, nem véletlenül szerepelt az utóbbi négy évben valamelyik csoportkörben, ahol meg is keserítette az ellenfelek életét. Vannak nagyon jó labdarúgóik, mindenképpen nehéz mérkőzés lesz" - mondta Kondás Elemér debreceni szakvezető.

„Tény, nem tudtam sokat készülni a többiekkel, ráadásul elég sokat utaztam a napokban, de úgy érzem, sikerült kellően kipihennem magam, és nagyon motiváltnak érzem magam. Láttam a Debrecen elleni első mérkőzést. Ellenfelünk igen jól felkészült, jó játékosokból áll, de semmivel sem vagyunk gyengébbek. Ötven-ötven százalék az esély" - nyilatkozta a Londonbol visszatérő Bressan.

Kondás Elemér nem árulta el, egy vagy két csatárral kezd-e, az eltiltott Vargán kívül más hiányzó nem lesz, Bouadla akár vissza is térhet a csapatba.

A Debrecen várható kezdőcsapata

Verpecz, Korhut, Mészáros, Simac, Nikolov, Rezes, Szakály, Ramos, Bódi, Sidibe, Coulibaly

A meccs 20:30-kor kezdődik, a játékvezető az izraeli Liran Liany lesz. A találkozót online követheti az Indexen.

Rovatok