Index Vakbarát Hírportál

László Csaba oda piszkít, ahonnan eszik

2012. augusztus 7., kedd 17:37

László Csaba, a Fradi korábbi edzője, a litván válogatott jelenlegi szövetségi kapitánya a Harmadik Félidőben mondta el, a Videoton portugál trénerének hogyan is kéne viselkedni.

"Egyszerű a feladat, aki nem ad tiszteletet, az ne is várjon. Ez így van a közeggel, akárhová is kerülsz, mert nem egy emberhez kell alkalmazkodnia több milliónak, hanem fordítva. Ha a bíró a meccs előtt ölelgeti az ellenfél edzőjét, az nem azt jelenti, hogy nem fair a játékvezető, azt majd a meccs végén tudjuk meg, hogy fair volt-e, akkor kell eldönteni. Én Paulo Sousát személyesen ismerem, és csak azt tudom neki mondani, hogy egy picit kell csak változtatnia, csak egy picit kell jobban odafigyelnie a magyar közegre, mert mi, magyarok, nem vagyunk ám annyira rossz edzők, emberek, játékosok. Ezt kell elfogadnia, és ebből kell a legjobbat kihoznia, mert először azt kell mindenkinek megmutatnod, hogy milyen ember vagy, és csak az után jön az, hogy milyen edző. Utóbbit nagyon sok minden befolyásolhatja, akár még a szerencse is.”

Paulo Sousának nem tetszett különösebben László Csaba véleménye, ráadásul azt mondja, nem is ismeri. A Videoton hivatalos honlapján közleményben reagált.

"Hallottam, hogy egy bizonyos László Csaba rólam is beszélt a Harmadik Félidő című műsorban, és azt állította, jól ismer engem. Nos, először azt sem tudtam, hogy kiről van szó, de amikor visszanéztem a műsort és utánanéztem a nevének, rájöttem, ki ez az edző. Már ebből is egyértelmű, hogy nem tartozik azok közé az emberek közé, akik komoly hatást gyakoroltak rám, nem emlékszem, hogy valaha találkoztam volna vele, mindössze kétszer, telefonon beszéltünk. Nem én adtam meg neki az elérhetőségemet, mástól kapta meg a számom, és akkor hívott, amikor eljöttem Swanseaból, s a Leicester City menedzsere lettem. Arra kért, hogy legyek olyan szíves, és ajánljam be a Swansea vezetőségénél. Magyarán hazugság, hogy jól ismerjük egymást, felháborítónak tartom, hogy élő adásban ilyen valótlanságot állít – miközben veszi a bátorságot, és rólam formál negatív véleményt. Az ilyen emberekre mondják: igazi túlélők… Azt nyilatkozzák, amit mások hallani akarnak, hogy őket mindenki pozitív figuraként könyvelje el. Amikor igyekeztem információt szerezni róla, azt is megtudtam: László Csaba az a típus, aki oda piszkít, ahonnan eszik. Láthatjuk, az igazmondás is távol áll tőle."

Rovatok