Index Vakbarát Hírportál

A Videoton kiejtheti a nagyképű Gentet

2012. augusztus 9., csütörtök 17:03

A Videoton némi szerencsével, meglepetésre, de semmiképpen sem érdemtelenül nyerte a múlt csütörtöki, fehérvári első meccset az Európa Liga selejtezőinek harmadik körében. Az egygólos előny sokat érhet Gentben.

Az elsőt Nikolics 78. percben szerzett szerencsés gólja döntötte el. Az igaz, hogy - egy első félidei kapufa miatt - lehetett volna ez akár fordítva is, de a sajtóban nyilatkozó belgák nagyképűsége akkor is érthetetlen. Szerintük a Videoton csak rugdosta előre a labdákat, a kapus élete legnagyobb mázlijának örülhetett a kapufánál, ezek után egyértelmű, hogy le tudják győzni a magyar csapatot.

„Természetesen azért jöttünk ide, hogy gólt, gólokat szerezzünk, és hogy továbbjussunk. Biztos, hogy jó hangulat előtt fogjuk lejátszani a meccset. Könnyebb lesz 20-25 fokban játszani mint 40 fokban, de nem ez a fontos, hanem hogy koncentráltak legyünk, és hogy fegyelmezetten futballozzunk, ugyanúgy mint Fehérváron, és remélem, hogy tovább is fogunk jutni" - nyilatkozta a Videoton hivatalos honlapján Nikolics.

A Gent múlt hétvégén 3-1-re kikapott a Waregem vendégeként, a Videoton 1-0-ra nyert Újpesten. A belgákról az a hír járja, hogy otthon sokkal veszélyesebbek, de ez egyrészt gyakorlatilag minden csapatra igaz, másrészt a statisztika sem mutat kiugró különbséget hazai és idegenbeli meccsek között.

Mivel a Videoton van előnyben, nem kell feltétlenül támadni, de egy vezető gól el is dönthetné a továbbjutást, mivel akkor már legalább hármat kéne a Gentnek rúgnia. „Valószínűleg az ellenfelünk támad majd többet, de felkészültünk a feladatra, és tudjuk, hogy rengeteget kell futnunk. Muszáj minden energiánkat mozgósítanunk, nagy erőfeszítéssel küzdenünk, ha meg akarjuk nehezíteni a belgák dolgát és tartani az előnyünket. Továbbra is a Gentet tartom a párharc esélyesének, ezt sugallják a múltbeli eredmények is, a futballban azonban mindig benne van a meglepetés" - mondta Paulo Sousa.

A fehérvári visszavágóhoz képest nem valószínű, hogy sok változás lenne a magyar kezdőben, Torghelle helyett megint Nikolics kezdhet elől.

A meccset a lengyel Szymon Marciniak vezeti majd. Az Indexen online követheti az eseményeket.

Az utolsó, negyedik kör párosítását pénteken, a svájci Nyonban készítik el. Az EL-selejtező sorsolásán a Debrecen mindenképpen érdekelt lesz, mivel a Bajnokok Ligája-selejtező harmadik körében kiesett a fehérorosz BATE Boriszovval szemben, így átkerült az EL-be.

Rovatok