Index Vakbarát Hírportál

Ez a játék maximum Andorrában lehet elég

2012. augusztus 15., szerda 22:50

A magyar válogatott egy Izrael elleni barátságos meccsel melegített a szeptember elején induló vb-selejtezőkre, felemás sikerrel. Németh kapufája után Dzsudzsák szerzett vezetést, de a végére feljöttek a vendégek, a 80. percben jött az egyenlítés. A védelmünk bizonytalan volt, komoly csapattal szemben így esélyünk sem lenne. Magyarország-Izrael 1-1.

A szurkolók "2012-es Magyar Olimpiai Csapat, büszkék vagyunk rátok!" feliratú transzparenssel köszöntötték a Londonból hazatérőket (aztán előkerült a "mocskos zsidók" rigmus is). A magyar kezdőből két alapember, Gera és Hajnal is sérülés miatt maradt ki, Egervári Sándor egy csatárral kezdett elől, Szabics kimaradt, Szalai támadott. A vendégek legnagyobb sztárja, a Chelsea-s Benajun ugyan elutazott Budapestre, de mivel felesége bármikor megszülhet, eltávozást kapott.

A meccs első említenivaló jelenete a hatodik percben történt, Schechter verte meg Juhászt a jobb oldalon, majd a földre került, tizenegyes ezért nem járt. A vendégek zavarbaejtően könnyen kerültek a védelmünk mögé. A hetedik percben megint Schechter jött, ezúttal a másik oldalon, de Varga jó ütemben csúszott be. Az első magyar próbálkozás Gyurcsóé volt, Dzsudzsák letett labdáját lőtte el keresztben az izraeli kapu előtt.

A huszadik percben villámgyorsan végigvittünk egy támadást, Szakály kapta középen, de ahelyett, hogy lőtt volna, a semmibe passzolt. A válogatott fokozatosan vette át az irányítást, de túl sok volt a pontatlan labda. A 27. percben Szakály lőtt tizenhétről egy csel után, de pont a kapus kezébe. A 35. percben jó helyről, a tizenhatos bal sarkától jöhetettünk szabadrúgással, Koman lőtte nem sokkal fölé. Mezőnyfölényben voltunk, de igazán veszélyes helyzet nélkül. Öt perccel a félidő előtt Dzsudzsák lőtt, lövése levágódott, az ismétlést - a nagy kedvvel játszó Koman mellett a legtöbbet játékban levő - Szakály ollózta látványosan középre, de embert nem talált.

A félidőben Korcsmár váltotta Juhászt a védelem közepén, Gyurcsó helyett Németh Krisztián jött. Csakúgy, mint az első félidő elején, most is bizonytalankodott a magyar védelem, az 51. percben mégis mi szereztünk vezetést. A nagy kedvvel játszó Németh nyolc méterről lőtte szét a bal kapufát, a kipattanóra Dzsudzsák érkezett, a védők és a kapus között laposan lőtte a hosszúba. A válogatott ezután új erőre kapott, felpörgött. Egy Dzsudzsák-szabadrúgás után Németh került megint helyzetbe, de az utolsó pillanatban elrúgták előle a labdát. Aztán egy Dzsudzsák-szöglet után Koman lőtte rá, kemény lövés volt, de pontatlan. Bogdán rosszul jött ki egy jobb oldali szabadrúgásra, de a labda elszállt a kapu előtt.

A védelmünk továbbra is könnyen összezavarható volt, leginkább a vendégeken múlt, hogy ekkor még nem tudtak egyenlíteni. A 70. percben Némethet kellett ápolni, egy beívelésre startolt rá, de Avat is jött ki az izraeli kapuból, csúnyán ütköztek. Németh visszajött, de nem sokra rá Komant úgy rúgták meg, hogy sántikálva ment le a pályáról, Koltai érkezett a helyére. Közvetlenül ezután, a 80. percben jött az izraeli egyenlítés. Bogdán még védeni tudott egy szöglet utáni, de a kipattanónál már tehetetlen volt, Hemednek két méterről nem volt nehéz dolga. Aztán Szalai került ziccerbe, de Avat védte a közeli lövést. A vége egyértelműen a vendégeké volt, bátran támadtak, érthetetlen, miért nem volt felkészülve a beadásokra a magyar védelem.

Az 1-1 igazságos eredmény, ilyen védelemmel egy klasszis csapattól több góllal kikapunk. A válogatott szeptember 7-én kezdi meg a vb-selejtezőket, akkor Andorrába utazik. Négy napra rá Hollandia jön a Puskásba.

Jegyzőkönyv

Magyarország-Izrael 1-1 (0-0)

Puskás Ferenc Stadion, 15 ezer néző, v.: Ivan Kruzliak (szlovák)

gólszerző: Dzsudzsák (51.) illetve Hemed (80.)

sárga lap: Varga (91.), illetve Natko (29.), Jadin (76.)

Magyarország: Bogdán – Varga, Mészáros, Juhász (Korcsmár, a szünetben), Laczkó – Pintér (Halmosi, 79.) – Gyurcsó (Németh, a szünetben), Koman (Koltai, 78.), Szakály (Vanczák, 63.), Dzsudzsák – Szalai (Szabics, 86.)

Izrael: Avat – Spungin (Gabai, 35.), Mori, Tibi, Gershon – Natko, Jadin (Kayal, 84.), Melikson (Ben Haim, 88.), Rafaelov (Vermouth, a szünetben) – Shechter (Hemed, 67.), Damari (Sahar, 57.)

Egervári Sándor, a magyar válogatott szövetségi kapitánya: "A hozzáállással ezúttal sem volt gond, de ma ennyi volt ebben a csapatban. Ennek persze megvannak az okai, nem szerettem volna mind a hat cserelehetőséget kihasználni, de kényszerűségből mégis ki kellett, továbbá különböző edzettségi állapotban vannak a játékosok, így voltak olyanok, akik elfáradtak. Remélem, szeptemberre, amikor minden játékos lábában lesznek tétmérkőzések, készen állunk majd az előttünk álló vb-selejtezőkre".

Rovatok