Index Vakbarát Hírportál

Izraelt illene megverni a vb-selejtezők előtt

2012. augusztus 15., szerda 16:16

Egervári Sándor válogatottja Izrael elleni barátságossal melegít a szeptemberben kezdődő vb-selejtezőkre. Gera és Hajnal hiányzik, a Moszkvában szenvedő Dzsudzsák ha nem is sokat, de bizonyíthat. Az izraelieknél áll a bál, ami nekünk jól jöhet.

„Elég vegyes fizikai állapotban vannak a játékosok, ugyanis van, ahol még csak a felkészülés közepén járnak. Akadnak kisebb sérülések, de minden játékos bevethető állapotban van. Örömteli, hogy teljes létszámmal vághatunk neki a mai edzésnek és a holnapi mérkőzésnek. Délelőtt az izraeli válogatott legutóbbi két mérkőzéséről készült felvételeket tanulmányoztuk, ami alapján kijelenthetjük, hogy olyan csapatról van szó, amely nagyot lépett előre az elmúlt néhány évben. A legtöbb játékosuk már a legjobb európai bajnokságokban szerepel, ezáltal olyan fegyelmezetté váltak, ami korábban nem volt jellemző a stílusukra" - kezdte a keddi, telki sajtótájékoztatón Egervári Sándor, a válogatott szövetségi kapitánya. „Sok pluszt kell hozzátennünk a játékunkhoz, ahogyan azt a csehek és az írek ellen is tettük. Remélem, meg tudjuk ezeket valósítani, és akkor ez a mérkőzés jó ráhangolódás lehet a vb-selejtezőkre."

Ami fontos a szurkolóknak

„A szurkolók a 20.30 órakor kezdődő találkozó előtt két órával, 18.30 órától foglalhatják el a helyüket a Puskás Ferenc Stadionban. Arra kérjük a kilátogató szurkolókat, hogy jegyükön ellenőrizzék le, a Stefánia út felőli, vagy a Dózsa György út felőli kapun léphetnek be a stadionba.

Az Ifjúság útjára csak a Stefánia út felől lehet behajtani, és a stadionba kizárólag azokat engedik be, akiknek belépőjegyük és érvényes parkolójegyük is van a létesítménybe.

Kérünk mindenkit, hogy időben érkezzen a mérkőzés helyszínére, mivel a beléptetés időbe telik (jegy és ruházat átvizsgálás). Kérjük, belépés előtt ellenőrizzék, nincs-e olyan tárgy a birtokukban, amit nem szabad bevinni a stadionba (az esernyő is ilyen tárgynak számít)!

Az IBUSZ irodák - a készlet függvényében - szerdán egészen zárásig árusítanak belépőket a mérkőzésre.

Felhívjuk a szurkolók figyelmét, hogy bár a mérkőzés jegyein az eredetileg tervezett 20.15 órás kezdési időpont szerepel, a mérkőzése kezdete - a Sport TV kérésére - 20.30 órára változott" - áll az MLSZ közleményében.

Gera és Hajnal sérülés miatt fognak hiányozni, de Szalai Ádámot játékra alkalmasnak találta az orvosi stáb. A legtöbben Dzsudzsák Balázs szereplésére kíváncsiak. A Dinamo Moszkva szélsője nem találja helyét Oroszországban, csapatával borzalmasan rajtoltak a bajnokságban, gólt sem ő, sem más nem lőtt tőlük, nulla ponttal állnak az utolsó helyen. Dzsudzsáknak nem egy Izrael elleni barátságoson kell bizonyítani, de ha jól játszik ma este, azzal nyilván nem árthat orosz karrierjének.

Két vereség, egy győzelem

A magyar válogatott eddig kétszer játszott Izraellel, legutóbb vereséget szenvedett.

1992. szeptember 23., Budapest: Magyarország-Izrael 0-0 - barátságos mérkőzés
1995. augusztus 16., Siófok: Magyarország-Izrael 0-2 - barátságos mérkőzés
2000. június 3., Budapest: Magyarország-Izrael 2-1 - barátságos mérkőzés
2009. február 11., Tel-Aviv: Izrael-Magyarország 1-0 - barátságos mérkőzés

Pontosan nem tudni, mi történt az izraelieknél miután budapestre érkeztek, de valami gyanús, az biztos. Sajtótájékoztatót nem adtak, beszélni nem lehetett velük, izraeli lapértesülések szerint Benajun, a Chelsea játékosa és Cohen ki is került a keretből.

Előbbi már most minden idők legnagyobb izraeli játékosának számít, a Liverpoollal BL-t nyert, de ha tényleg igaz, hogy este nem lesz ott, lényegesen gyengül a vendégek támadójátéka.

A várható magyar kezdő

Bogdán, Varga, Juhász, Mészáros, Laczkó, Pintér, Gyurcsó, Koman, Szakály, Dzsudzsák, Szalai

Eli Guttmann sikeredzőnek számít Izraelben, de a válogatottal még nem tudott bizonyítani. Sok ideje nem is volt, három barátságos meccsen irányította a csapatot, Ukrajnától, a csehektől és a németektől is kikaptak. A válogatott 54 hellyel hátrébb áll a világranglistán, mint a magyar, de ez túl sokat nem jelent.

A magyar válogatott szeptember 7-én Andorra ellen, idegenben kezd a vb-selejtezőkön, majd négy napra rá a hollandokat fogadja a Puskásban.

A találkozó 20:30-kor kezdődik a Puskás Stadionban, a játékvezető a szlovák Ivan Kruzliak lesz. A meccset az Indexen élőben követheti.

Rovatok