Index Vakbarát Hírportál

Gera: Remek gólt lőttem, boldog vagyok

2012. augusztus 19., vasárnap 10:24

Gera Zoltán elszakadt keresztszalagja miatt gyakorlatilag az egész előző Premier League-szezont kihagyta, a szezonnyitón a West Bromwich Albion menedzsere, Steve Clarke mégis a kezdőbe tette a 33 éves magyart. Megérte, Gera élete egyik legnagyobb gólját lőtte a 43. percben a Liverpoolnak: egy jobb oldali szöglet után a kifejelt labdát mellel átvette, majd egy pattanás után, mielőtt a védő odaért volna, hatalmas erővel bombázott a jobb felsőbe. A világbajnok kapus, Reina nem érhette el. Gera - aki a gól után kihagyta a szokásos szaltót - ezzel 2010 novembere után volt újra eredményes, a meccset 3-0-ra nyerte a WBA.

„Boldog vagyok, hogy visszatértem, gólt lőttem, és hogy a szurkolók végig biztattak – nyilatkozta a klub honlapjának. – Hatalmas élmény volt a szezon első meccse. Remek gólt rúgtam, a legjobb pillanatban jött, erőt adott, remélem, hasonló lesz a folytatás is."

„A második félidőben nagyon jók voltunk, végig irányítottuk a meccset, de persze sokat segített Agger kiállítása, hogy 10 emberrel maradt az ellenfél. Jól védekeztünk, és belőttük a helyzeteinket, háromgólos vezetésnél sem álltunk vissza."

A klub menedzsere, Steve Clarke is nagyon elégedett volt, a sérülések miatti két rossz szezon utáni visszatérés olyan volt, mintha új játékost igazoltak volna. Gera szerinte igazi profi, lelkes, és keményen dolgozik az edzéseken, ez a gól mérföldkő lehet a pályafutásában.

Gera nem várt helyről is kapott bókot: Gerard Piqué meccs közben azt írta Twitterére, „Micsoda gól! Gera lőtte!". A Barcelona világbajnok hátvédjének is tetszett a meccs.

Rovatok