Index Vakbarát Hírportál

Holland edzője van a Fradinak

2012. augusztus 21., kedd 13:45 | aznap frissítve

Hivatalos, amit már vasárnap óta sejteni lehetett: a holland Ricardo Moniz váltja a távozó Détári Lajost a Ferencváros kispadján. Utóbbival a vasárnapi, Újpest elleni vereség után közös megegyezéssel bontottak szerződést. Moniz néhány hete már tárgyalt az Üllői úton.

Hétfőn délelőtt repülővel jött Eindhovenből, délután már bemutatkozik és edzést is tart a csapatnak – írta a fradi.hu.

A 48 éves holland tavaly bajnokságot nyert a Salzburggal, hivatalosan szakmai okok miatt küldték el, ami a valóságban azt jelentette, hogy összeveszett a vezetőséggel. A Red Bullhoz nem csak azért volt köze, mert az osztrák csapat a vállalat tulajdonában van, Moniz a hozzájuk tartozó akadémiákon is dolgozott, Ghánában, Sao Paulóban és New Yorkban is.

Segédedzőként Martin Jol jobb keze volt a Hamburgnál, de dolgozott a Feyenoordnál, a Tottenhamnél és a Grashoppersnél is. 1997-ben az Egyesült Arab Emirátusok válogatottjának pályaedzője volt. Vezetőedzőként a Salzburg volt az első csapata, a bajnokságot rögtön az első szezonban megnyerték. Tavaly májusban az angol elsőosztályú Wigannél is szóbakerült, mint vezetőedző.

Névjegy

Ricardo Moniz
Nemzetiség: holland
Születési idő/hely: 1964. 06. 17., Rotterdam
Csapatai játékosként: FC Eindhoven, HFC Haarlem, Waalwijk, FC Eeklo, Helmond Sport
Csapatai edzőként: VV Nuenen (vezetőedző), Egyesült Arab Emirátusok (pályaedző), Feyenoord (másodedző), Grasshoppers (technikai edző), PSV Akadémia (edző), Tottenham Hotspur (technikai edző), Hamburger SV (technikai edző), Hamburger SV (megbízott edző), Red Bull Salzburg (másodedző, utánpótlásfőnök), Red Bull Salzburg (vezetőedző)
Sikerei vezetőedzőként: Osztrák bajnok (2011/2012), Osztrák Kupa-győztes (2011/2012)

Futballistaként az FC Eindhovenben, a HFC Haarlemben, a Waalwijkban, az FC Eekloban, valamint a Helmond Sportban játszott, védő volt.

A Fradi négy forduló után kilencedik a tabellán, Moniz szombaton a Honvéd elleni hazai bajnokin debütál majd.

Rovatok